SIA INSIGNIJA saimnieciskās darbības finanšu analīze un rezultātu invērtējums. - Rudzroga, Jana (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba autore Jana Rudzroga. Kvalifikācijas darba nosaukums- SIA INSIGNIJA saimnieciskās darbības finanšu analīze un rezultātu invertējums. Kvalifikācijas darba mērķis: veikt SIA INSIGNIJA saimnieciskās darbības finanšu analīzi un noteikt finanšu palielināšanas iespējas. Darba mērķa sasniegšanai risināti šādi uzdevumi: 1) analizēt finanšu analīzes teorētiskos aspektus. 2) analizēt SIA INSIGNIJA saimniecisko darbību. 3) apkopojot pētījuma secinājumus, izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finanšu palielināšanai. Kvalifikācijas darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā ir izpētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā ir izpētīta SIA INSIGNIJA saimnieciskā darbība. Trešajā nodaļā ir izanalizēts SIA INSIGNIJA finanšu stāvoklis un noteiktas finanšu rezultātu uzlabošanas iespējas. Autore, apkopojot pētījuma rezultātus, secina, ka SIA INSIGNIJA saimnieciskajai darbībai ir vērojama tendence attīstīties. Uzņēmuma vadība pārdomāti veic līdzekļu ieguldījumus aktīvos, ievēro debitoru un kreditoru aprites izmaiņas un uz šo rādītāju rezultāta balsta savus nākotnes ilgtermiņa sadarbības un norēķinu mērķus. Uzņēmums saimnieciskās darbības laikā ir izveidojis arī stabilas un pozitīvas attiecības ar Finanšu kompānijām, kā A/S Swedbank Līzings, A/S Unicredit Līzings, A/S VFS Financial Service, ar kurām tiek dibinātas ilgtermiņa attiecības, un kuru finanšu speciālistu pavadībā tiek plānotas SIA INSIGNIJA turpmākās darbības uzņēmuma finansēšanā. Lai arī ir novērojama regularitāte resursu zaudējumos (laika apstākļi, darba spēks, materiālie un tehniskie zaudējumi), tomēr SIA INSIGNIJA vadība ir spējīga strādāt spriedzes apstākļos, koordinēt darba spēku maksimālu zaudējumu novēršanā un darbības noturēšanā, kā arī organizēt darba laika, plānot un paredzēt iespējamos riskus un to novēršanas pasākumus. Un tā rezultātā noturēt uzņēmumu nozarē ar pieaugošu peļņas rādītāju. Darba nobeigumā ir izstrādātas praktiskās rekomendācijas, secinājumi un priekšlikumi. Kvalifikācijas darba apjoms ir 52. lpp., tā saturs papildināts ar 2. tabulām, 1. Pielikumu. Teorētiskais pētījums balstās uz 22 izmantoto literatūras avotu analīzes.

Jana Rudzroga. Qualifisation work. SIA INSIGNIJA operating and financial analysis and assessment of results. Bachelor thesis aimed to explore and analyze SIA INSIGNIJA financial analysis and assessment of results. To reach the objective solved the following tasks: 1) To study the theoretical aspects of financial analysis; 2) To study SIA INSIGNIJA economic activity; 3) To analyze SIA INSIGNIJA business activities and financial position of certain financial performance improvement opportunities; 4) To develop practical recommendations, conclusions and proposals. Qqualification work consists of three chapters. The first chapter examines the theoretical aspects of financial analysis. The second chapter examines the SIA INSIGNIJA economic activity. The third chapter is analyzed SIA INSIGNIJA financial condition and certain financial performance improvement opportunities. Author, summarizing the results of the research, concludes that the business of SIA INSIGNIJA has a tendency to develop. The management of the company wisely carries out investing in assets, observes changes in the turnover of debtors and creditors and bases their long-term long-term cooperation and settlement goals on the outcome of these indicators. The company has also established stable and positive relations with financial companies, such as A / S Swedbank Līzings, A / S Unicredit Līzings, A / S VFS Financial Service, with which long-term relationships are established, and with which financial specialists are accompanied by SIA INSIGNIJA's future activities in financing the company. Although the regularity of loss resources (weather, labor, material and technical losses) is observed, however, the management of SIA INSIGNIJA is capable of working in tension situations, coordinating the workforce to prevent losses and maintaining the activity, and organizing working time, planning and anticipating possible risks and remedies. And, as a result, keep the company in an industry with a higher profit margin. The summary has developed practical recommendations, conclusions and proposals. Qualification work consists of 52 pages, contains 2 tables, 1 annexes and 13 bibliography sources.
SIA INSIGNIJA operating and financial analysis and assessment of results.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; SIA INSIGNIJA FINANSIĀLĀS DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS; SIA INSIGNIJA FINANSIĀLĀS DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS; SIA INSIGNIJA FINANSIĀLĀS DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS; SIA INSIGNIJA FINANSIĀLĀS DARBĪBAS IZVĒRTĒJUMS