Datu kvalitātes analīzes rīku piemērotības novērtējums un to trūkumu noteikšana tiešsaistes datu kvalitātes rīka izstrādei - Začests, Leons (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba ietvaros ir apskatīti un izanalizēti eksistējoši un ikvienam lietotājam brīvpieejami datu kvalitātes analīzes rīki, savstarpēji salīdzinot rīku funkcionalitātes iespējas un veiktspējas pēc iepriekš definētiem vienotiem kritērijiem. Balstoties uz eksistējošo datu kvalitātes analīzes rīku analīzes rezultātiem, nosakot to priekšrocības un trūkumus, ir izstrādāts jauns tiešsaistes datu kvalitātes analīzes rīks. Darba nobeigumā ir sniegts kopsavilkums par izstrādāta rīka iespējām un tā konkurētspēju, salīdzinājumā ar apskatītiem eksistējošiem datu kvalitātes analīzes rīkiem.

Within the framework of the thesis freely available data quality analysis tools were analyzed, comparing their functionality and the performance based on pre-defined common criteria. Based on the results obtained from the analysis of existing data quality analysis tools, identifying their benefits and weaknesses, a new online data quality analysis tool was developed. The end of the thesis provides a summary of the capabilities of a developed tool and its competitiveness with inspected existing data quality analysis tools.
Assessing data quality analysis tools and identifying their shortcomings for developing an online data quality tool
Keywords: Datorzinātne; .NET Core; C#; Talend; Ataccama ONE; datu kvalitāte