Uz Oracle repozitorija modeļa balstītu lietojumprogrammu izstrāde - Ernstsons, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā aprakstīta izstrādes rīkā Oracle Designer iekļautā papildus funkcionalitāte – repozitorija modelis un repozitorija lietojumprogrammu saskarne. Šī funkcionalitāte sniedz iespējas veidot savādākus skatījumus uz izstrādes procesu, kā arī ļauj veidot funkcionalitāti, kas atvieglo izstrādi. Tajā pašā laikā šīs iespējas nav plaši dokumentētas, kā arī reti kurš tās lieto. Darba mērķis ir apskatīt repozitorija modeļa un lietojumprogrammu saskarnes piedāvātās iespējas un sniegt lasītājam ieskatu metodoloģijā, ar kuras palīdzību iespējams izstrādāt uz repozitorija modeļa balstītas lietojumprogrammas.

This paper describes repository model and repository application programming interface, an additional functionality of the development tool Oracle Designer. This functionality gives opportunity to create different views of development process and enables to develop such functionality, which lightens the development. Meanwhile these options aren’t well documented and are rarely used. The point of this paper is to examine features of repository model and repository programming interface as well as provide the reader with insight into methodology, who helps developing on repository based applications.
Application development based on Oracle repository model
Keywords: Datorzinātne