Mikroklimata radītās problēmas un risinājumi atvērta tipa biroju darba vidē - Nelsone, Aija (Latvijas Universitāte, 2011)
Mikroklimata radītās problēmas un risinājumi atvērta tipa biroju darba vidē. Diplomdarbu izstrādāja Aija Nelsone, zinātniskais vadītājs Dr.habil.chem., prof. Valdis Kaļķis. Diplomdarbs, 72 lappuses, 32 attēli, 5 tabulas, 32 literatūras avoti, 6 pielikumi. Diplomdarbs latviešu valodā. Darbā ir izvērtētas un izanalizētas mikroklimata problēmas un risinājumi atvērta tipa birojos. Darbā ir veikta darba vides risku faktoru identificēšana birojā, veiktas strādājošo, darba aizsardzības speciālistu aptaujas, veiktas ekspertu intervijas, izvērtēti indikatīvie mikroklimata mērījumi, veikta fizikālo, ergonomisko un psihosociālos risku novērtēšana, izstrādāti preventīvie pasākumi. Darbā izmantotas pus kvantitatīvās un kvalitatīvās darba vides risku novērtēšanas metodes. Atslēgu vārdi: DARBA VIDE, RISKU ANALĪZE, MIKROKLIMATS, RISKU NOVĒRTĒJUMS, SECINĀJUMI.

Problems and solutions of microclimate at work environment in open offices. Diploma written by Aija Nelsone, scientific director Dr.habil.chem. Prof. Valdis Kaļķis. Thesis, 72 pages, 32 figures, 5 tables, 32 literature references, 6 appendices. Diploma in Latvian language. In diploma work has done research and analyzed the micro-climate problems and solutions in open offices. Work is to conduct risk factor identification of an open-office, made to employees, work safety specialists poll, conducted interviews, examined indicative of microclimate measurements, identification and risk assessment of physical, ergonomically and psychosocial risk factors, developed preventive solutions and suggestions. Work used semi-quantitative and qualitative workplace risk assessment methods. Keywords: THE WORK ENVIRONMET, RISK ANALYSIS, MICROCLIMATE, RISK ASSESMENT, CONCLUSIONS.
Problems and solutions of microclimate at work environment in open offices
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze