Android lietotnes izstrāde, izmantojot Java programmēšanas valodu - Orbitāne, Dana (Latvijas Universitāte, 2014)
Sākoties āra sporta sezonai, cilvēki, kas nodarbojas ar distanču sporta veidiem, meklē ērtākus ceļus savu aktivitāšu veikšanai. Tādēļ kvalifikācijas darba ietvaros tika izstrādāta lietojumprogrammatūra, kas, izmantojot Google kartes, ļauj lietotājam apskatīt karti ar Rīgā jaunizveidotajiem velosipēdistu celiņiem, kas ir ērti izmantošanai ne tikai braucot ar velosipēdu, bet arī ar skrituļslidām un citu sporta inventāru, kā arī skrienot. Lietotne paredz optimālu maršrutu izveidi, kas lietotājam aiztaupa pūles to darīt pašrocīgi.

When an outdoor sport season starts, people who do the distance sports start to find for easier ways for their activities. This was the reason why within the qualification work was created a project which, using the Google maps, gives a user an opportunity to examine a map of Riga with all the new cycle tracks which are comfortable not only for riding a bike but also for a roller skating and running. The program provides an optimal route reconnaissance which saves user’s time.
Android application development using Java programming language
Keywords: Datorzinātne