Ruby on Rails un Symfony2 ietvaru salīdzinājums - Ungurs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā darbā autors, salīdzinot PHP un Ruby valodu ietvarus Symfony2 un Ruby on Rails, cenšas uzskatami paradīt ietvaru konceptuālo un dogmatisko līdzību, lai mazinātu skepsi par izstrādes ietvara izvēli tīmekļa produktiem, kas varētu rasties no aizspriedumiem, ka PHP ir sena programmēšanas valoda un nespēj nodrošināt jaunā Ruby ietvara labās iezīmes. Pētījuma mērķis ir salīdzināt ietvaru Ruby on Rails un Symfony2 komponentes, noskaidrot to atšķirības, kopīgās iezīmes un apstiprināt autora hipotēzi par ietvaru līdzību. Iegūtie rezultāti norāda uz ietvaru līdzību to komponentēs, kopīgajām paradigmām un izstrādes metodēm. Lai arī komponentes atšķiras ar dažām niansēm, tās nodrošina vienādu funkcionalitāti. Rezultāti apstiprina autora izvirzīto hipotēzi par ietvaru līdzību.

In this work author compares the PHP and Ruby language frameworks Symfony2 and Ruby on Rails. Author tries to demonstrate frameworks conceptual and dogmatic parallels to reduce skepticism about the development of the network products, which could result from preconception that PHP is an old programming language and it cannot provide the same good features that Ruby’s new framework Ruby on Rails can. The study aims to compare the components of Ruby on Rails and Symfony2 frameworks, find the differences and similarities between them and confirm author’s hypothesis that the frameworks are similar. The obtained results show the similarities of the framework components, common design paradigms and development methods. Although components differ in few points, they provide the same functionality. The results confirm the author’s hypothesis that the frameworks are similar.
Ruby on Rails and Symfony2 framework comparison
Keywords: Datorzinātne