Kurzemes un Zemgales hercogistes un Krievijas impērijas attiecības 18.gadsimtā - Daudiša, Dace (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba ietvaros autore ir analizējusi Kurzemes un Zemgales hercogistes un Krievijas impērijas 18. gadsimta savstarpējo attiecību problēmjautājumu atspoguļojumu historiogrāfijā, kā arī Kurzemes hercogistes un tās lielākā kaimiņa Krievijas impērijas savstarpējās attiecības, Krievijas intereses un mērķus šajā teritorijā, hercogistes arvien pieaugošo atkarību no Krievijas impērijas varas, kas aizsākās 18. gadsimtā. Tā rezultātā tika gūts ieskats tajos jautājumos, kuros vēsturnieku starpā nav vienprātības un ir pausti atšķirīgi viedokļi par notikumu gaitu. Darba rezultātā autore ir izstrādājusi vairākas tēzes, kas sastāv no darba ietvaros gūtajām atziņām.

On the project the author analyzed the Duchy of Courland and Semigallia and the Russian Empire in the 18th century, the relationship between the parties through historiography, as well as the Duchy of Courland and its largest neighbor relations with the Russian Empire, Russian interests and objectives in this area, the increasing Duchy’s dependence of the Russian empire, which began in the 18th century. As a result there was obtained insight on those issues where there is no consensus among historians having differing views on the developments. As a result of a project the author has developed a number of abstracts that contain the knowledge gained during the project.
Relationship between the Duchy of Courland and Semigallia and the Russian Empire in the 18th Century
Keywords: Vēsture