Ekoteoloģijas nākotnes perspektīva - Aniņa, Džeina (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba mērķis ir analizēt ekoteoloģijas nākotnes potenciālu, izpētot, kā ekoteoloģija var veicināt sabiedrības pārveidi uz ilgtspējīgāku dzīvesveidu un videi draudzīgākām vērtībām. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darbā ir pieteikti četri uzdevumi: 1) raksturot galvenās 21. gadsimta ekoloģiskās problēmas; 2) analizēt zinātniskās literatūras un teoloģisko avotu materiālus par ekoteoloģiju; 3) analizēt ilgtspējības jēdzienu un tā nozīmi mūsdienu sabiedrībā; 4) veikt ekoteoloģijas teorētiskā ietvara analīzi, novērtējot tās potenciālu ietekmēt ilgtspējības jautājumus. Darbā izvirzītā tēze ir sekojoša: “Ekoteoloģija veicina sabiedrības pāreju uz ilgtspējīgāku dzīvesveidu.” Darbā tiek izmantota konceptuālā analīzes metode, lai precīzāk izpētītu ekoteoloģijas nozīmi un potenciālu sabiedrības pārmaiņu veicināšanā.

The aim of this bachelor's thesis is to analyze the future potential of ecotheology by exploring how ecotheology can promote societal transformation towards a more sustainable lifestyle and environmentally friendly values. To achieve the set goal, the thesis has outlined four tasks: 1) to describe the main ecological problems of the 21st century; 2) to analyze scientific literature and theological sources on ecotheology; 3) to analyze the concept of sustainability and its importance in contemporary society; 4) to perform a theoretical framework analysis of ecotheology, evaluating its potential impact on sustainability issues. The thesis proposes the following: "Ecotheology facilitates society's transition towards a more sustainable lifestyle." The thesis employs the method of conceptual analysis to precisely explore the significance and potential of ecotheology in promoting societal change
Future perspective of ecotheology
Keywords: Filozofija, ētika un reliģija; ekoteoloģija; ilgtspējīga; ekoloģiskā krīze; reliģija; teoloģija