Eiropas Savienības vides politikas ietekme uz uzņēmējdarbību - Pērkone, Evija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Eiropas Savienības vides politikas ietekme uz uzņēmējdarbību”. Mūsdienās tik aktuālais un globālais jautājums, kas piesaista arvien lielāku sabiedrības uzmanību. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt kā Eiropas Savienības vides politika ietekmē uzņēmējdarbību, un, kā tā ietekmē Latvijas attīstības gaitu. Darba ietvaros tiek apskatīta vides politikas būtība, mērķi un principi, attīstības gaita, ieviešanas instrumenti, kā arī Eiropas Savienības politikas ietekme uz uzņēmējdarbību, īpaši analizējot politikas ietekmi uz Latvijas ilgtspējīgu attīstību un uzņēmējdarbību, salīdzinot kāda ir ietekme un attīstības tendences mazajos un vidējos uzņēmumos, gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā. Apkopotās informācijas un izpētes rezultātā izdarītie secinājumi ir: Eiropas Savienības vides politikas ietekme, neskatoties uz augstajiem standartiem, ir pozitīva, jo vides politika veicina ilgtspējīgu attīstību un sniedz inovatīvas idejas uzņēmējdarbības uzsākšanai. Atslēgvārdi: vides politika, ilgtspējīga attīstība, uzņēmējdarbība un vides aizsardzība.

The theme of bachelor work is “The European Union environmental policy in effect on business”. It is so actual and global question in nowadays that attracts more and more public attention. The aim of bachelor work is to explore how environmental policy affects entrepreneurship and how it affects the development of Latvia. There are viewed environmental policy content, aims and principles, development process, implementation instruments, as so as the European Union influence on entrepreneurship in bachelor work. There are particularly analyzed policy influence on sustainable development and entrepreneurship of Latvia, comparing what are the influence and development tendencies in small and medium enterprises in Latvia and in the European Union. The conclusions as a result of gathered information and research are: despite the high standards the impact of European Union environmental policy is positive, because environmental policy promotes sustainable development and offers innovative ideas for the starting the entrepreneurship. Keywords: environmental policy, sustainable development, entrepreneurship and environmental protection.
European Union environmental policy in effect on business
Keywords: Vadībzinātne