Vīriešu apmierinātība ar seksuālo dzīvi, tās saistība ar seksuālo objektifikāciju un pornogrāfijas uztveri - Kosterjova, Oksana (Latvijas Universitāte, 2019)
Pētījumā tika meklētas atbildes uz jautājumiem, vai seksuālā objektifikācija un izmantotā pornogrāfiskā materiāla uztvere ir saistīta ar seksuālo apmierinātību un vai seksuālai objektifikācijai ir saistība ar pornogrāfijas izmantošanu. Izpētē piedālījās 93 vīrieši vecumā no 19-51 gadiem, kuri ir partnerattiecībās un izmanto pornogrāfiskā rakstura materiālu. Pētījuma dalībnieki aizpildīja “Seksuālās apmierinātības aptauju”, “Vīriešu objektifikācijas, kas vērsta uz sievietēm aptauju”, un sniedza atbildes uz jautājumiem par pornogrāfijas izmantošanas paradumiem un tās uztveri. Tika veikta korelāciju analīze, kuras rezultāti liecina, ka pornogrāfiskā materiāla izmantošanai un seksuālai objektifikācijai nav saistības ar seksuālo apmierinātību, tomēr pārliecība par pornogrāfisku scenāriju reālismu ir saistīta ar tendencēm izmantot šos scenārijus savā seksuālajā dzīvē un augstāku seksuālo objektifikāciju.

The study raised questions - whether sexual objectification and perception of pornographic material are related to sexual satisfaction, and whether sexual objectification is related with pornography using. 93 men aged from 19 to 51 who are engaged in partnership and uses pornographic material, took part in the research. Participants completed the "sexual satisfaction survey", "Men objectification of women survey", and gave answers to questions about the habits of using pornography and its perception. Correlation analysis was performed, the results of which show that pornographic material using and viewing, and sexual objectification have no relation to sexual satisfaction, however, the belief in the realism of pornographic scripts is concerned with tendency to use these scripts in their sexual life and higher sexual objectification.
Mens’ satisfaction with sexual life, its relation to sexual objectification and perception of pornography
Keywords: Psiholoģija; seksuālā apmierinātība; objektifikācija; pornogrāfija; pornogrāfijas uztvere; vīrieši