Rāmavas (Depkina) muiža publikācijās un atmiņu stāstos - Krapse, Agnese Karīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Rāmavas (Depkina) muižai ir sena un bagāta vēsture. Muižas pastāvēšanas laikā tajā ir dzīvojuši vairāki ievērojami cilvēki, un tā ir pazīstams un nozīmīgs apskates objekts ne tikai Rāmavā un Ķekavas novadā, bet visā Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt dažāda veida publikācijas un veikt mutvārdu intervijas par Rāmavas muižas vēsturi. Pētījuma teorētisko bāzi veido Pamatotā teorija, mērķa sasniegšanai tiek izmantotas divas pētniecības metodes - kvalitatīvā kontentanalīze un intervēšana. Bakalaura darba rezultātā tika izdalītas četras apakšnodaļas: Depkina muižas pirmsākumi, Merķeļa muiža, Mācību un pētījumu saimniecība “Rāmava” un Rāmavas (Depkina) muiža mūsdienās.

Rāmava (Depkina) Manor has a long and rich history. During its existence, the manor has been inhabited by several prominent people, and it is a well-known and important attraction not only in Rāmava and Ķekava municipality, but throughout Latvia. The aim of the bachelor thesis is to research and analyse various publications and conduct oral interviews about the history of Rāmava Manor. The theoretical basis of the research is Grounded Theory, two research methods are used to achieve the goal - data analysis and interviewing. As a result of the bachelor's thesis, four sub-chapters were divided: the origins of Depkina Manor, Merķelis Manor, the teaching and research farm "Rāmava" and Rāmava (Depkina) Manor today.
Rāmava (Depkina) Manor in publications and memories
Keywords: Bibliotēkzinātne; Rāmavas muiža; Depkina muiža; novadpētniecība; kontentanalīze