Uzņēmuma līguma un darba līguma nošķiršanas nozīme darba tiesiskajās attiecībās - Meļko, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās ir aktuāla uzņēmuma līguma un darba līguma nošķiršanas problēma. Lai nerastos situācijas, ka noslēgtais līgums neatbilst faktiskiem apstākļiem, kā arī lai pasūtītājam nepamatoti netiktu uzlikti darba devēja pienākumi, savukārt darbiniekam netiktu liegta Darba likumā ietverto garantiju izmantošana, ir svarīgi nošķirt uzņēmuma līgumu un darba līgumu. Darba mērķis ir analizējot Civillikuma, Darba likuma un citu darba tiesības regulējošu tiesību normu saturu, izpētīt uzņēmuma līguma un darba līguma būtību, to kopīgās un atšķirīgās pazīmes, kā arī izvirzīt kritērijus šo līgumu nošķišanai. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi tika izpētīta līgumu jēdzienu izpratne nacionālajos un ārvalstu tiesību aktos, salīdzinātas līgumu subjektiem izvirzāmas prasības un sekas, kas iestājas pusēm, ja noslēgts neatbilstošs līguma veids. Darba rezultātā tika izvirzīti līgumu nošķiršanas kritēriji, nevienu no tiem neizvirzot kā absolūto. Visi izvirzītie kritēriji ir jāapskata kopsakarā. Darbā tika izmantotas sekojošas zinātniskās pētniecības metodes: analītiskā, sistēmiskā, salīdzinošā, vēsturiskā un dedukcijas metode.

Nowadays, it is up to the enterprise agreement and contract of employment separation problem. To avoid the situation that the agreement does not correspond to the actual circumstances, as well as to subscriber does not unreasonably be imposed on employers' obligations, on the other hand, the employee will not be deprived of the guarantees contained in the Labour law, there is an important distinction between the enterprise agreement and the contract of employment. The aim of the work is analyzing the Civil law and Labour law, as well as other labor regulatory law, to explore the contents of the contract and the nature of the employment contract, the common and different features, as well as the criteria to make this agreement separation. In order to achieve the aims of the treaty were explored the concept of understanding national and foreign legislation, compared the treaty bodies must meet requirements and implications inherent to the parties when concluding the contract inadequate. The result was the Treaty of separation criteria, none of them raised as an absolute. All the criteria must be raised at the source. The work was used in the following scientific research methods: reflection, systemic, comparative, historical and deductive method.
Role of separation enterprise agreement from contract of employment in labor relations
Keywords: Juridiskā zinātne