IPO procesa analīze Nasdaq Baltic akciju tirgū - Golubeva, Lidija (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba tēma ir „ IPO procesa analīze Nasdaq Baltic akciju tirgū”. Maģistra darbā tiek analizēti akciju tirgus teorētiskie aspekti, to nozīme ekonomikā un akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma process. Tiek izpētītas IPO tendences gan pasaulē, gan Baltijas valstīs, kā arī tiek analizēta Nasdaq Baltic dalībnieku struktūra, tirgus darbība, attīstības tendences, IPO underpricing aspekts un IPO ietekme uz uzņēmumu finanšu rādītājiem. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz Baltijas valstu akciju tirgus darbības izpēti, veikt akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma procesa analīzi un tā dalībnieku finanšu analīzi, kā rezultātā izstrādāt priekšlikumus par Nasdaq Baltiс vērtspapīru tirgus attīstību.

The topic of the Master's thesis is "Analysis of the IPO process in the Nasdaq Baltic stock market". The work analyzes the theoretical aspects of the securities market, its role in the economy and the process of initial public offering itself. In addition, IPO tendencies both in the world and in the Baltic countries are studied, as well as the structure of Nasdaq Baltic participants, market operations and its development trends are analyzed. The aim of the Master's thesis is to perform an analysis of the initial public offering process and the financial analysis of its participants, as a result of which to develop proposals for the development of the Nasdaq Baltic stock market.
Analysis of the IPO process in the Nasdaq Baltic stock market
Keywords: Ekonomika; IPO; sākotnējais publiskais piedāvājums; Nasdaq Baltic; uderpricing; Vilkoksona tests