Haruki Murakami daiļrade un „Tiksimies sapnī” stāstu krājuma tulkojums - Gudina, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir Haruki Murakami daiļrade un „Tiksimies sapnī” stāstu krājuma tulkojums. Haruki Murakami ir mūsdienu pazīstamākais japāņu rakstnieks, viņa daiļrade krasi atšķiras no tradicionālās japāņu literatūras. Viņa romāni ir apjomīgi, tajās paslēptā doma ir dziļa. No otras puses, ne tikai viņa romāni ir unikāli, bet arī īsie stāsti atšķiras ar neparastu saturu, smalku humora izjūtu, metaforiskumu un negaidītiem sižeta līnijas pagriezieniem. Darba mērķis ir izpētīt Haruki Murakami īsos stāstus „Tiksimies sapnī” stāstu krājuma piemērā. Mērķa izpildīšanai vispirms jāpievēršas pie īsā stāsta žanra teorijas, kā arī jāatzīmē Haruki Murakami stila īpašības. Lai labāk izprastu Haruki Murakami īsos stāstus (un viņa daiļradi kopumā) ir nepieciešams arī īss ieskats postmodernās Japānas vēsturē. Pētījums notiks, izmantojot grāmatas literatūrzinātnē, kā arī akadēmiskos rakstus, intervijas un citus avotus.

The Bachelor paper is dedicated to Haruki Murakami’s creative works and his „Let’s meet in a dream” short stories collection’s translation. Haruki Murakami is the world’s most famous Japanese writer; his works differ from the traditional Japanese literature in many ways. His novels are voluminous and have a deep thought in them. Not only are his novels unique, but also his short stories are very interesting and different. They are always written with a good sense of humor, they have unusual plot and unexpected twist of the latter, his works always have some metaphor hidden within. The main purpose of the Bachelor paper is to observe the creative works of Haruki Murakami, using “Let’s meet in a dream” short stories collection as an example. In order to maintain the purpose firstly the theory of the short story genre will be observed. In addition, the peculiarities of Haruki Murakami’s style will be listed.
The Literary Works of Haruki Murakami and the Translation of the Short Stories Collection „Let’s Meet in Dreams”
Keywords: Āzijas studijas