4. klases skolēnu gramatiskās spējas pilnveides didaktiskās iespējas krievu valodas stundās - Rozenberga, Sjuzana (Latvijas Universitāte, 2022)
Diplomdarba temats: 4.klases skolēnu gramatiskās spējas pilnveides didaktiskās iespējas krievu valodas stundās. Darbs veltīts skolēnu gramatiskās spējas pilnveidošanai, problēmu un efektīvu paņēmienu noteikšanai. Pētījuma mērķis: izpētīt 4. klases skolēnu gramatisko prasmju pilnveides didaktiskās iespējas un pieredzi zinātnē gramatiskās spējas pilnveidošanā, ņemot vērā problēmas, kuras konstatētas skolēnu gramatiskajās prasmēs. Veikta diagnostika parādīja skolēnu gramatisko prasmju līmeni un grūtības. Darba autore izmēģināja efektīvas metodes un paņēmienu skolēnu gramatisko prasmju pilnveidei, rezultāti parādīja pozitīvu attīstības dinamiku.

Topic of the thesis: didactic opportunities for improving the grammatical ability of 4th grade students in Russian language classes. The work is devoted to the improvement of students' grammatical ability, to the determination of problems and effective techniques. Objective of the study: to investigate the didactic possibilities of improving the grammatical skills of the 4th grade students and the experience in science in improving the grammatical ability, considering the problems found in the students' grammatical skills. Performed diagnostics showed the level and difficulties of students' grammatical skills. The author of the work tested effective methods and techniques for improving students' grammatical skills, the results showed positive development dynamics.
Didactic opportunities for improving the grammatical ability of 4th grade students in Russian language classes
Keywords: Pedagoģija; gramatika; spēja; prasmes; pilnveide; paņēmieni