Bezbērnotības tēmas atspoguļojums sociālajos medijos 2023. gadā un sabiedrības attieksme pret to - Krūmiņa, Keita (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Bezbērnotības tēmas atspoguļojums sociālajos medijos 2023. gadā un sabiedrības attieksme pret to” mērķis ir izpētīt bezbērnotības tēmas komunikāciju un sabiedrības attieksmi pret to pēdējā gada laikā. Mērķa sasniegšanai izvirzīti pieci pētnieciskie jautājumi. Darbs sastāv no ievada, teorētiskās daļas, metodoloģijas un pētījuma plāna, empīriskās daļas, rezultātiem un secinājumiem. Bakalaura darba teorijas daļā tiek aplūkoti teorētiskie materiāli par komunikācijas procesu, komunikācijas kanāliem un veidiem, sociālajiem medijiem, sabiedrību, influenceriem. Pētījuma metodoloģiskajā daļā aprakstītas darbā izmantotās metodes: kvalitatīvā metode – intervija – un kvanitatīvās metodes – kontentanalīze un aptauja. Darba empīriskajā daļā analizēti un apkopoti iegūtie dati. Atsaucoties uz darba teorētisko un empīrisko daļu, tika analizēti rezultāti un izdarīti secinājumi. Darba ietvaros tika noskaidrots, ka sabiedrība Latvijā nav pietiekoši izglītota bezbērnotības kontekstā. Komunikācija un pieejamā informācija par bezbērnotību ir nepietiekama. Bezbērnotība visbiežāk komunicēta sociālajā medijā “Instagram”. Atslēgas vārdi: bezbērnotība, sociālie mediji, attieksme, sabiedrība, influenceri

The Bachelor's work “Childlessness theme coverage on social media in 2023 and public attitudes towards it” aims to explore the communication of the topic of childlessness and public attitudes toward it over the past year. 5 research issues have been identified to achieve the objective. The work consists of input, theoretical part, methodology, study plan, empirical part, results, and conclusions. The theory part of the Bachelor's work looks at theoretical materials about the communication process, communication channels and ways, social media, society, and influencers. The methodological part of the study describes the methods used in the work: quantitative method – survey and qualitative methods – interview and contentious analysis. The empirical part of the work analyses and summarises the findings. Referring to the theoretical and empirical part of the work, the results were analyzed and conclusions were drawn. Within the framework of the work it was clarified that society in Latvia is not sufficiently educated in the context of childlessness. There is insufficient communication and available information on childlessness. Childless most frequently communicated on social media on Instagram Keywords: childless, social media, attitude, society, influencers
Childlessness theme coverage on social media in 2023 and public attitudes towards it
Keywords: Komunikācijas zinātne; bezbērnotība; sociālie mediji; attieksme; sabiedrība; influenceri