Sievietes vizuāla tēla reklāmā ietekme uz patērētāju žurnālā "Santa" (2011–2012) - Fadejeva, Marina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Sievietes vizuāla tēla reklāmā ietekmē uz patērētāju žurnālā „Santa” (2011-2012)” tika pētīts kā sieviete žurnāla reklāmā ar savu izveidotu tēlu iedarbojās uz patērētāju. Darba sākumā autore izvirzīja mērķi noskaidrot kādi paņēmieni pastiprina sieviešu pārliecināšanu un liek tām uzticēties reklāmai žurnālā „Santa”. Kā arī, kas trūkst reklāmā, lai tai pilnīgi uzticas, vai kādai tai jābūt, lai tā izskatās īsta. Darbā bija izvirzīta hipotēze: Sievietes bieži uzticas žurnālā attēlotai reklāmai, jo tā pārliecina ar vizuāliem efektiem. Bakalaura darbā ir trīs daļas: teorētiskā, metodoloģiskā un empīriskā. Teorijas daļā ir informācija par reklāmu žurnālos un par sievietes tēlu reklāmā. Metodoloģijas daļā ir aprakstītas izmantotas metodes: fokusgrupas intervija, aptauja un kvantitatīva kontentanalīze. Empīriskā daļā ir apkopoti pētījumu rezultāti. Atslēgas vārdi: sievietes tēls, kontentanalīze, žurnāli, efektivitāte, ietekmēšana.

In the bachelor paper named “The impact of visual image of woman in commercials on consumer in "Santa" magazine (2011-2012)” was researched how women’s visual image created for advertisements in the magazine influenced consumer. In the beginning on the document, the author set goal to clarify which methods strengthen confidence in women and make them rely on advertisements in “Santa” magazine, as well as what the advertisements lack to be fully reliable, or what they should be to look genuine. One hypothese were highlighted: Women often rely on advertisements placed in the magazine, because they persuade with visual effects which look real. Bachelor paper consists of three parts: theoretical, methodological and empirical. In theoretical part is given information on advertisements in magazines and women’s visual image in advertisements. In methodological part are described methods used: interviewing a focus-group, surveys and quantitative content analysis.
The impact of visual image of woman in commercials on customers in "Santa" magazine (2011–2012)
Keywords: Komunikācijas zinātne