Imigranta kā drauda sabiedriskajai kārtībai jēdziena tvērums Eiropas Savienības tiesas judikatūrā - Freibergs, Artūrs Valters (Latvijas Universitāte, 2020)
Imigranta kā drauda sabiedriskajai kārtībai jēdziena tvērums Eiropas Savienības tiesas judikatūrā. Freibergs A. V., Darba vadītājs, Dr. iur. Broks E. Bakalaura darbs. 64 lappuses. Latviešu valodā. Darbā analizēts imigranta kā drauda sabiedriskajai kārtībai jēdziena tvērums Eiropas Savienības tiesas judikatūrā. Pētījuma gaitā noteikti pamati, pamatojoties uz kuriem persona var tikt izraidīta no Eiropas Savienības. Analizēts sabiedriskās kārtības apdraudējums kā pamats personas izraidīšanai no Eiropas Savienības. Veikta atbilstošajam tematam veltītās tiesu prakses izpēte un uzstādītas vairākas problēmas ar ko juridiski jāsaskaras brīvai personu kustībai migrācijas procesu rezultātā. Piedāvāts ieskats imigrācijas jomas problemātikā, kas aptver imigrantu kā draudu sabiedriskajai kārtībai. Īpašs uzsvars likts uz pierādījumiem, kam jābūt imigrācijas iestādes rīcībā, lai personu atzītu par draudu sabiedriskajai drošībai.

The scope of the concept of an imigrant as a threat to public order in the case law of the European Court of Justice. Freibergs A. V., scientific supervisor Dr. iur. Edmunds Broks, Bachelor thesis. 64 pages. In Latvian. In the present paper the scope of the concept of an imigrant as a threat to public order has been analysed in the case law of the European Court of Justice, During the research grounds for extradiction of third country nationals from the European Union have been identified. Analysis of the relevant case law on the topic has been performed and several problems related to public order as a ground for extradiction have been analysed and possible solutions related to an imigrant as a threat to public order have been suggested. An insight into problems related to imigration have been analysed within the scope of an imigrant as a threat to public order. Especially the question of evidence which is at governmental institution’s disposal has been analysed in order to determine the threat possessed to the public order by such individual.
The scope of the concept of an imigrant as a threat to public order in the case law of the European Court of Justice
Keywords: Juridiskā zinātne; SABIEDRISKĀ KĀRTĪBA; BRĪVA PERSONU KUSTĪBA; ŠENGENAS ROBEŽAS KODEKSS; DIREKTĪVA 2003/86/EK; MIGRĀCIJA