Uzņēmumu vadītāju emociju regulācijas saistība ar trauksmes stāvokļa-iezīmes rādītājiem - Birze, Āris (Latvijas Universitāte, 2021)
Pētījuma mērķis bija noteikt, vai pastāv saistība starp kognitīvo pārvērtēšanu un izpausmes apspiešanas stratēģiju pielietošanu un trauksmes stāvokļa – iezīmes simptomiem uzņēmumu vadītājiem, kā arī kāda šī saistība pastāv indivīdiem starp augstākā vai vidējā līmeņa vadītājiem. Pētījumā piedalījās N = 142., N = 75 sievietes un N = 67 vīrieši, vecumā no 21 līdz 68 gadiem (vidējais vecums sievietes M = 39,7, SD = 10,9; vīrieši M = 36,5, SD = 8,6). Izmantotās pētījuma metodes bija “Emociju regulācijas aptauja” (Emotion Regulation Questionnaire, ERQ, Gross & John, 2003. Marijas Morozovas adaptācija, 2011), un “Trauksmes stāvokļa-iezīmes pašnovērtējuma anketa (,,Self-Evaluation Questionnaire” STAI, Spilberger, 1983). Daina Škuškovnikas adaptācija, 2004). Rezultāti norāda uz ciešu saistību starp trauksmes stāvokļa un iezīmes skalām, bet nav korelācija ar kādu konkrēto no emociju regulācijas stratēģiju vadītājiem. Diskusijā var apgalvot, ka abas emociju regulācijas stratēģijas tiek līdzvērtīgi izmantotas vadītāju pozīcijās un viena konkrēta netiek izmantota biežāk, lai mazinātu trauksmi.

The aim of the study was to examine the ralationship between cognitive reappraisal and expression suppression and anxiety state-trait simtoms to enterprise managers and difference between high and middle managers. The participants of the study N = 142 were N = 75 females and N = 67 male, and participant’s age was between 21 and 68, with average age 38,2 (average age females M = 39,7, SD = 10,9; males M = 36,5, SD = 8,6). The methods used to find out the relation were Emotion Regulation Questionnaire, (ERQ), and (Gross & John, 2003. Adaptation of Marija Morozova, 2011), Self-Evaluation Questionnaire (STAI), Spilberger, 1983). Adaptation of Daina Škuškovnika 2004. The results show high correlation between anxiety state and trait scales, but no correlations to specific emotion regulations strategies for anxiety reduction in managers. Discussion can point out that both emotion regulations startegies are used equally and none, have high correlation to reduces anxiety levels more than other.
Business Manager's Emotion Regulation Correlation with Anxiety State-Trait Indicators
Keywords: Psiholoģija; vadītāji; vidējie vadītāji; emociju regulācija; trauksmes stāvoklis-iezīme; kognitīvā pārvērtēšana