Trenera prasme motivēt jauniešus augstiem sasniegumiem sportā. - Kondratoviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba “Trenera prasme motivēt jauniešus augstiem sasniegumiem sportā” mērķis ir noskaidrot situāciju Latvijā – kā sporta treneris var veicināt jauna sportista vēlmi sasniegt augstus sasniegumus. Darbs sastāv no 3 daļām: •1. nodaļa – sportiskas personības virzība un sportiskās darbības motivācijas teorētiskā analīze, kura satur informāciju par mācīšanas motivācija, mērķu izvirzīšana un to sasniegšanas motivēšana, jauniešu attiecību īpatnības ar pieaugušajiem. •2. nodaļa – trenera un sportista saskarsme, ietver informāciju par treneri – kā personība un autoritāte, trenera un sportista saskarsmes būtību. •3. nodaļa tiek veltīta darba praktiskajai daļai, kuras ietvaros tiek izanalizēta jauniešu attieksme pret treneri un izvirzītajiem mērķiem, kā arī trenera prasme motivēt jauniešus augstiem sasniegumiem sportā. Tiek apkopoti maģistra darba ietvaros veiktās aptaujas un intervijas rezultāti. Atslēgas vārdi: sports, motivācija, treneris, jaunieši, augsti sasniegumi, mērķu izvirzīšana

The aim of the master thesis "Importance of coaches skills in young people motivation for high achievements in sports" is to investigate the current situation in Latvia - how can coaches encourage the willingness of youngsters to achieve high results in sports. The thesis consists of the following three sections: •Section 1 - The development of a sports-oriented personality and the theoretical analysis of the athletic motivation, including the motivation to learn, the establishment of targets and the motivation to reach them, and the unique characteristics of relationships between youngsters and adults. •Section 2 - The relationship between the coach and the athlete, focusing on the essence of this relationship and the coach as a personality and an authority. •Section 3 - This part is devoted to the practical aspects. It analyses youngsters' attitudes towards their coaches and their athletic targets, and it also examines coach's ability to motivate adolescent athletes towards high achievements. The section summarizes the outcomes of surveys and interviews carried out as part of the investigation. Key words: sports, motivation, coach, youngsters, athletes, high achievements, setting targets.
Importance of Coaches Skills in Young People Motivation for High Achievments in Sports.
Keywords: Pedagoģija