Švarca atvasinājums - Tauriņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbā tiek apskatīts Švarca atvasinājums, ar kura palīdzību tiek pētīta reālā argumenta funkciju dinamika. Diplomdarbā apkopoti no vairākiem literatūras avotiem iegūtie rezultāti par pievelkošām orbītām, nekustīgo punktu stabilitāti, stabilitātes kopas lielumu. Doti rezultātus ilustrējoši piemēri. Atslēgvārdi: Švarca atvasinājums, nekustīgs punkts, periodisks punkts, funkciju dinamika.

At the graduation work are inspect the Scwarzian derivative, what is used to investigate functions dynamic of a real argument. At the graduation work are summarize several source of literature about attracting orbits, fixed point stability, length of stable sets. It is showed at results of illustrated examples. Keywords: Schwarzian derivative, fixed point, periodic point, dynamic of functions.
The Schwarzian derivative
Keywords: Matemātika