Sociālpedagoģiskā darbība alkohola lietošanas prevencijai vispārizglītojošās skolas X 5. klasēs - Birziņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2020)
Ievas Birziņas diplomdarbs “Sociālpedagoģiskā darbība alkohola lietošanas prevencijai vispārizglītojošās skolas X 5. klasēs”. Diplomdarba mērķis ir izpētīt sociālpedagoģiskās darbības iespējas alkohola lietošanas prevencijai vispārizglītojošās skolas X 5. klasēs, izstrādāt un aprobēt sociālpedagoģiskās darbības programmu. Teorētiskajā daļā ir raksturota skolēnu alkohola lietošana, sociālpedagoģiskā darbība un alkohola lietošanas prevencija vispārizglītojošās skolās. Praktiskajā daļā veikts pētījums par alkohola lietošanas prevenciju, anketējot skolēnus un veicot interviju, izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma un veikta tās aprobācija. Atslēgvārdi: agrīnais pusaudžu vecumposms, alkohola lietošanas mazināšana, prevencija, sociālpedagoģiskā darbība.

The Diploma paper of Ieva Birziņa “Socio-pedagogical activity in Prevention of Alcohol Use among Year 5 Students of General Comprehensive School X”. The aim of the Diploma paper is to describe the socio-pedagogical activity for prevention of alcohol use among year 5 students of General Comprehensive School X, to develop and to conduct approbation for socio-pedagogical activity program. In the theoretical part it is described about the alcohol use among students, socio-pedagogical activity and prevention of alcohol use in general comprehensive schools. In practical part a study about alcohol use prevention has been done by surveying and interviewing. The socio-pedagogical program implemented and approbated. Keywords: early adolescence, reduction of alcohol use, prevention, socio-pedagogical activity.
Socio-pedagogical Activity for Alcohol Prevention in General Education School X Grade 5
Keywords: Pedagoģija; agrīnais pusaudžu vecumposms; alkohola lietošanas mazināšana; prevencija; sociālpedagoģiskā darbība