Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības komunikācija ar jauniešu auditoriju - Ostrovjonoka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2024)
Mūsdienās arodbiedrības nepastāvēs kā masveidīgas organizācijas, ja tās nespēs iesaistīt ievērojamu skaitu gados jaunu biedru, tāpēc «Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai» ir nepieciešams nodrošināt savas komunikācijas efektivitāti, lai piesaistītu jauniešu auditorijas uzmanību arodbiedrību darbībai, kas turpmāk arī veicinātu jauniešu pilsonisko līdzdalību. Bakalaura darba “Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības komunikācija ar jauniešu auditoriju” mērķis ir noskaidrot, kā jaunieši uztver un vērtē organizācijas “Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības” komunikāciju sociālajos medijos Instagram, Facebook un Tiktok, kā arī kādas ir organizācijas komunikācijas tendences šajās platformās. Darbu veido trīs daļas – teorētiskā daļa, metodoloģija un empīriskā daļa. Teorētiskajā daļā ir apkopota informācija par organizāciju komunikāciju, komunikāciju sociālajos medijos un komunikāciju ar jauniešu auditoriju. Metodoloģijā tiek aprakstītas pētījumā izmantotās metodes un pētījuma dizains. Empīrisko daļu veido iegūtie un apkopotie aptaujas anketas, kvantitatīvās kontentanalīzes un daļēji strukturēto interviju dati. Darbs noslēgsies ar secinājumiem un autores priekšlikumiem, kas balstās uz darba gaitā veiktajām atziņām. Pētījums palīdzēs organizācijai un tās pārstāvjiem saprast, kā uzlabot savu komunikāciju ar jauniešu auditoriju, lai sasniegtu savu mērķi.

Considering present day situation, trade unions will not exist as mass-scale organizations if they are not able to involve considerable number of young members, therefore “Free Trade Union Confederation of Latvia” needs to ensure the effectiveness of their communication to attract the attention of trade union activities to a youth audience, which hereafter would promote the civic participation of young people. The aim of the bachelor's thesis "Communication of “Free Trade Union Confederation of Latvia” with a youth audience" is to find out how young people perceive and evaluate the communication of the "Free Trade Union Confederation of Latvia" organization on social media platforms Instagram, Facebook and Tiktok, as well as what are the communication trends of the organization on these platforms. The work consists of three parts - theoretical part, methodology and empirical part. The theoretical part contains information about organizational communication, communication in social media and communication with a youth audience. The methodology part describes the methods used in the study and the research design. The empirical part consists of the obtained and compiled data from questionnaire, quantitative content analysis and semi-structured interviews. The work will end with conclusions and the author's proposals, which are based on the findings made during the work. The study will help the organization and its representatives to understand how to improve their communication with the youth audience to achieve their goal.
Communication of the Free Trade Union Confederation of Latvia with youth audience
Keywords: Komunikācijas zinātne; organizācija; komunikācija; jauniešu auditorija; sociālie mediji; Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība