Ražošanas sistēmas pilnveidošana uzņēmumā "Poligrāfijas grupa Mūkusala" - Trubiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbs „Ražošanas sistēmas pilnveidošana uzņēmumā „Poligrāfijas grupā Mūkusala”” aplūko uzņēmuma darbības virzienu un uzņēmumā izmantojamās informāciju tehnoloģiju sistēmas. Darba gaitā tika izpētītas uzņēmumā izmantotās informāciju tehnoloģiju sistēmas un atrasta uzņēmuma stundu uzskaite kura ikdienas darbā prasa daudz laika un uzmanības, bet uzlabojot šo sistēmu varētu ietaupīt darbinieku laiku, izvairīties no neuzmanības kļūdām un iegūt vieglu atskaišu iegūšanas rīku. Tālākā darba gaitā tika izpētītas vairākas iespējamās sistēmas šādu stundu uzskaites sistēmas veidošanā, bet par labāko no variantiem tika izvēlēts, sistēmu veidot ar uzņēmuma iekšējiem IT resursiem. Rezultātā tika iegūts projekts, ar stundu uzskaites sistēmas izveidi un iespējamo stundu uzskaites sistēmu izmaksu salīdzinājums. Diplomdarba apjoms ir 65 lapaspuses; 1 tabula; 18 attēli, 5 pielikumi un 15 izmantotās literatūras avoti. Atslēgvārdi: ražošanas sistēma; datubāze; operētājsistēma; stundu uzskaite;.

The diploma work „ Production system improvement in the company "Printing Group Mukusala"'” consider business trends and the company used information technology systems. Course of work were investigated the company used information technology systems and found the company's hours of daily work records that require a lot of time and attention, while improving the system could save staff time, to avoid inadvertent mistakes and get an easy reporting tool collection. Further work is in progress were studied several possible system following hour accounting system development, but the best of the options was chosen, such a system to build the company's internal IT resources. The result was a project by hour accounting system and accounting system of possible hours of cost comparison. Diploma level is 65 pages, 1 table, 18 figures, 5 attachments and 15 of the literature sources. Keywords: production system, database, operating system, tracking hours.
Production system improvement in the company "Printing Group Mukusala"
Keywords: Vadībzinātne