Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku un dzīvnieka spīdzināšana - Cepleviča, Nikola Lote (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku un dzīvnieka spīdzināšana”. Darbs sastāv no anotācijas, ievada, vēsturiskā apskata, sastāva analīzes, ārvalstu regulējuma, secinājumiem, literatūras un normatīvo aktu saraksta. Darbā tiek apskatīts cietsirdīgas izturēšanās pret dzīvniekiem un to spīdzināšanas vēsturiskais regulējums, ārvalstu regulējums un aplūkota tiesu prakse par cietsirdīgas izturēšanās pret dzīvniekiem un to spīdzināšanas gadījumiem, kā arī vērtētas šīs situācijas, lai noskaidrotu motīvus šādai rīcībai.

The topic of the bachelor thesis is “Cruelty to an animal and torture of an animal”. The work consists of an annotation, introduction, historical review, compositional analysis, conclusions of foreign regulation, list of literarture and regulatory acts. The work examines the historical regulation of cruelty to animals and their torture, foreign regulation and examines court practice on cases of cruelty to animals and their torture, as well as evaluates these situations in order to find out the motives for such behaviour.
Cruelty to an animal and torture of an animal
Keywords: Juridiskā zinātne; dzīvnieks; cietsirdība; spīdzināšana; mocīšana; nerūpēšanās