Sociālpedagoģiskā darbība Valsts Probācijas dienestā sociālās rehabilitācijas programmas ieviešanā - Leišavniece, Inese (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt sociālpedagoģisko darbību Valsts probācijas dienestā sociālās rehabilitācijas programmas ieviešanā. Darbā raksturots Valsts probācijas dienests, tā darbība ar nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem un noziedzniekiem, analizēta sociālās rehabilitācijas būtība, veikts pētījums par sociālās rehabilitācijas programmas nepieciešamību un notiek sociālās rehabilitācijas programmas aprobācija. Darba apjoms ir 74 lappuses, kas sastāv no 5 nodaļām un 4 apakšnodaļām, kurās iekļauti 18 attēli un 5 tabulas. Darba satura izklāstījumā izmantoti 22 bibliogrāfiskie nosaukumi un 5 pielikumi. Pētījuma rezultāti apstiprina sociālās rehabilitācijas programmas nepieciešamību probācijas klientiem - pusaudžiem un jauniešiem, kuri izdarījuši noziegumu. Autores izstrādāto darbu var izmantot, lai novērtētu sociālpedagoģisko darbību Valsts probācijas dienestā sociālās rehabilitācijas programmas ieviešanā.

Das Ziel von Diplomarbeit ist Socialpedagogische Arbeit in Staat Dienst von Probation ergorschen in sociale Rehabilitation Programme einfūhrung. In Arbeit Staat Dienst von Probation charakterisiert ist, Arbeit mit minderjahrigen Delinquent und Verbrecher, gibts Analyse uber Sociale Rehabilitaion, gibts Untersuchung uber Notwendigkeit von Sociale Rehabilitations Programm. Gibts auch Gutheissen uber Sociale Programme von Rehabilitation. Diplomarbeit besteht von 74 Seiten in denen 5 Kapitel und 4 Unterabteilungen mit 18 Bilder und 5 Tabellen. In der Arbeits Inhalt sind 22 Bibliographisces Benennungen und 5 Anlagen. Das Resultat bezeugen das Sociale Rehabilitations Pogramm notwendig fur Klient von Probation ist – Halbuchsige und Jugendliche, die haben Verbrechen gemacht. Diplomarbeit von Autorin kann man benutzen fur Socialpedagogische Arbeit in Staat Dienst von Probation und auch Sociale Rehabilitation Programm zu beurteilen
Social pedagogical activity at State probation Service in introduction of the social rehabilitation program
Keywords: Pedagoģija