Sporta infrastruktūras telpiskā struktūra un kvalitatīvais novērtējums Ventspils valstspilsētā - Smildzējs, Roberts (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba ietvaros tiek raksturota sporta infrastruktūra Latvijā un tiek analizēts Ventspils pilsētas teritorijas piemērs, kur tiek veikta sporta infrastruktūras izvietojuma noteikšana un veikts salīdzinājums ar iedzīvotāju izvietojumu, kā arī novērtēta infrastruktūras kvalitāte. Datu iegūšanai tika izmantota apsekojuma un fotofiksācijas metode, kā arī infrastruktūras novērtēšanai tika izveidota tabula ar specializētiem indikatoriem, lai pēc iespējas objektīvāk varētu izvērtēt kvalitāti sporta bāzēs. Pašā rezultāta daļā tiek analizēti un aprakstīti iegūtie dati. Pētījuma var secināt to, ka Ventspils pilsētas sporta infrastruktūras izvietojums ir savstarpēji saistīts ar iedzīvotāju apdzīvojuma blīvumu un kvalitāte sporta bāzēm un objektiem novērtēta kā kvalitatīva ar nepieciešamiem uzlabojumiem atsevišķās sporta infrastruktūras teritorijās.

This paper describes the sports infrastructure in Latvia, its management, history and quality assessment. The study analyzes the example of Ventspils, where the spatial distribution of sports infrastructure is determined and compared with the population distribution, and the quality of the infrastructure is evaluated. To obtain such data, field survey and photo documentation methods were used, and a table with specialized indicators was created to assess the quality of sports facilities as objectively as possible. The research consists of three chapters. The literature review provides information about sports infrastructure, its management and history in Latvia, as well as aspects of its quality. The materials and methods section describes the data and methods used to obtain the results. In the results section, the collected data are analyzed and described. The study concludes that the distribution of sports infrastructure in Ventspils is interconnected with the population density, and the quality of sports facilities and objects is assessed as high, with necessary improvements in certain areas of the sports infrastructure.
The spatial structure and qualitative assessment of sports infrastructure in Ventspils
Keywords: Ģeogrāfija; infrastruktūra; kvalitāte; novērtējums; sporta bāzes; Ventspils