Projekts: Uzņēmuma "Burvju Pasaka" dibināšana - Cherepneva, Ksenia (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba mērķis ir izstrādāt jauna uzņēmuma dibināšanas biznesa plānu. Darba autore maģistra darba laikā izstrādāja un novērtēja projekta uzņēmuma “Burvju pasaka” dibināšanas plānu. Projekta ideja ir nodibināt uzņēmumu, kas nodarbosies ar bērnu svētku organizēšanu Latvijā, Rīgā. Uzņēmums piedāvās bērnu svētku organizāciju ar sagatavotu programmu un animatoru speciāli aprīkotā bērnu istabā, telpu nomu(istaba aprīkota ar bērnu mēbelēm, kā arī izklaides) ar iespējām pieaicināt savu animatoru, kā arī iespēju pasūtīt speciālus papildpakalpojumus. Uzņēmējdarbības forma uzņēmumam “Burvju pasaka” ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Vispiemērotākais nosaukums uzņēmumam būs “Burvju pasaka”. Uzņēmuma atrašanas vieta būs ir Rīgā, Raunas ielā, Purvciemā. Lai nodibinātu uzņēmumu un nodrošinātu tā darbību, uzņēmuma dibinātāji plāno ieguldīt 10000 eiro. Uzņēmumam būs 2 dibinātāji. Uzņēmuma pamatdarbībai tiks iegādāti pamatlīdzekļi 8118 eiro vērtībā. Uzņēmums nodarbosies izklaides nozarē. Izstrādājot uzņēmuma dibināšanas projektu, darba autore izpētīja informāciju par izklaides nozari un secināja, ka, neskatoties uz to, ka nozare ir salīdzinoši maza, tā tomēr aktīvi attīstās, par ko liecina daži rādītāji. Izanalizējot savus konkurentus tieši tajā rajonā, kur atradīsies uzņēmums “Burvju pasaka” darba autore secināja, ka, neskatoties uz konkurentu esamību, daudzi no tiem nepiedāvā tik plašu spektru papildpakalpojumu, citiem nav animācijas programmu vai ir ļoti niecīga personāžu izvēle, vai garlaicīgi un apnikuši personāži. Pēc uzņēmuma finanšu plāna sastādīšanas var secināt, ka uzņēmums sāks strādāt ar peļņu jau ar pirmo gadu. Projekta atmaksāšanas laiks būs 5,17 mēneši. SIA “Burvju pasaka” uzņēmuma darbība ir pakļauta riskiem. Lai minimizētu riska iestāšanos varbūtību un samazinātu iespējamos zaudējumus tika izstrādāti risku vadības politikas pamatnostādnes. Darbs sastāv no 125 lapām un 113 izmantotās literatūras un citiem informācijas avotiem. Darba pētīšanas metodes: monogrāfiskā jeb aprakstošā metode, grafiskās attēlošanas metode, analītiskā metode, salīdzinošā metode, statistikas metode, SVID analīze un riska matrica.

The Master's degree diploma thesis objective is to develop business plan for establishing a new company. The author of the Master's degree diploma thesis during her work had developed and evaluated the project for company's "Magic fairytale" establishment plan. The project idea is to establish the company which will be engaged in organizing children's parties in Latvia, Riga. The company will offer the organizational services with an arranged program and an animator in a specially equipped children's room, space rent (room equips with children furniture, as well as entertainment) with the possibility to invite own animator and to order the special added services. The most suitable form of the business for the company "The Magic Fairytale" is a limited liability company. The most suitable name for the company will be "The Magic Fairytale". The location of the company is going to be in Riga, Raunas street. To establish the company and ensure its operation the founders are planning to invest 10 000 euro. The company will have 2 founders. For the operation of the company there will be purchased the basic goods for an amount of 8118 euro. The company will practice in an entertainment sector. While developing the company's establishment project the author of the work has examined the information about the entertainment sector and came to a conclusion that despite that the sector is comparably small it has been actively developing. This is confirmed by several indicators. Analyzing the competitors exactly in the area where will work the company "The Magic Fairytale" the author of the work came to a conclusion that in spite of the competitors presence most of them are not offering such a wide range of extra-services, others are lacking the animation program or are having an unsightly choice of characters or boring and annoyed characters. After the creation of the financial plan it can be concluded that the company will start to profit already from the first year. The project's payback time will be 5,17 months. The business activity of the SIA "The Magic Fairytale" is exposed to the risks. To minimize the probability of risk uprising and possible losses were created the risk management politics’ guidelines. The Paper consists of 125 pages and 113 literature and other information sources. Used research methods: monographic or descriptive method, graphic display method, analytical method, comparative method, statistical method, SWOT analysis and risk matrix.
Project: Establishment of company "Magical fairy tale"
Keywords: Finanses un kredīts; bērnu pasākumi; bērnu svētki; pasākumu organizēšana; animatori; mākslas, izklaides un atpūtas nozare