Pētniecisko prasmju apguve āra nodarbībās dabaszinībās 4. klasē - Liše, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
L.Lišes diplomdarba “Pētniecisko prasmju apguve āra nodarbībās dabaszinībās 4. klasē” mērķis ir noskaidrot pētniecisko prasmju apguves iespējas āra nodarbībās un izstrādāt plānu pētniecisko prasmju apguvei āra nodarbībās dabaszinībās 4. klasē. Mērķa sasniegšanai autore ir analizējusi literatūru par pētniecisko darbību un āra nodarbību izmantošanu mācību procesā, literatūru un normatīvos dokumentus par pētniecisko prasmju apguvi skolā. Noskaidrots, kādi pētījumi tiek piedāvāti mācību līdzekļos dabaszinību apguvē 4. klasē. Veikts pētījumus par Ogres sākumskolas teritorijas izmantošanu ārā nodarbībās dabaszinībās 4. klasē. Izveidots plāns pētniecisko prasmju apguvei 4. klasē, izmantojot pētījumus āra nodarbībās. Veikta izveidotā plāna aprobāciju un iegūto rezultātu analīzi. Atslēgas vārdi: āra nodarbības, dabaszinības, pētniecība, pētnieciskās prasmes.

The aim of L.Liše's diploma paper “Acquisition of research skills in outdoor science classes in 4th grade” is to determine acquisition of research skills' possibilities outdoors and to work out plan for acquisition of research skills outdoors in 4th grade science classes. In order to achieve the aim author has analysed literature about the research work and its use in outdoor activities in learning process, as well as literature and regulatory documents about research skill acquisition in school. The author has determined what researches are offered in teaching aids for outdoor science acquisition in 4th grade. The author has done research on how Ogre primary schools territory is being used in outdoor science classes in 4th grade. A plan was made for acquisition of research skills in 4th grade by using research in outdoor science classes. The author conducted approbation of the established plan and analysed the results. Keywords: outdoor activity, outdoor science, research, research skills.
Acquisition of Research Skills in Outdoor Science Classes in 4th Grade
Keywords: Pedagoģija; āra nodarbības; dabaszinības; pētniecība; pētnieciskās prasmes