Apache Kafka izkliedēta ziņojumapmaiņas klastera ieviešana starpservisu komunikācijas uzlabošanai - Romaņuks, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2021)
Darbā tiek izskatīta mikroservisu komunikācijas problēma, kur Apache Kafka sistēmas ieviešana tika aplūkota kā šīs problēmas potenciāls risinājums. Darba ietvaros tika piedāvāts Kafka klastera izveides risinājums centralizētai datu apmaiņai mikroservisu sistēmā. Darba mērķis ir izpētīt Apache Kafka sistēmu kā risinājumu mikroservisu komunikācijas uzlabošanai, izpētīt Apache Kafka klastera izveides paņēmienus, kā arī veikt Apache Kafka klastera izveidi.

Microservice communication problem was explored in the science paper where Apache Kafka system was proposed as a potential solution of this problem. Kafka cluster creation solution was proposed for the centralized data exchange in microservice systems. The aim of the work is to study the Apache Kafka system as a solution for improving the communication of microservices, to study the methods of creating the Apache Kafka cluster, as well as to create the Apache Kafka cluster.
Apache Kafka distributed messaging cluster implementation for communication improvement between services
Keywords: Datorzinātne; Apache Kafka; klasteris; mikroserviss; Apache Zookeeper; AWS