ICPMS un IRMS metožu pielietojums elementu aprites pētījumos priežu stādos, kas apstrādāti ar arginīnu saturošu līdzekli - Švinska, Jana (Latvijas Universitāte, 2024)
“ICPMS un IRMS metožu pielietojums elementu aprites pētījumos priežu stādos, kas apstrādāti ar arginīnu saturošu līdzekli”. Švinska J., darba vadītājs, Dr.chem., prof. Vīksna A. Maģistra darbs, 46 lapas, 28 attēli, 5 tabulas, 32 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā tiek apkopota informācija par ICPMS un IRMS metodēm, lai noteiktu metālisko elementu daudzumu un izotopu attiecības augu valsts paraugos. Eksperimentālajā daļā tiek veikta dažādos augšņu tipos ievākto skuju analīze gan ar arginīnu mēslotiem, gan nemēslotiem paraugiem. Rezultātu sadaļā analizēts kā mainās metālisko elementu saturs un izotopu attiecība mēslotos un nemēslotos paraugos dažādu tipu mežos divu gadu garumā.

"Application of ICPMS and IRMS techniques to elemental cycling studies in pine seedlings treated with an arginine containing product". Švinska J., supervisor, Dr.chem., prof. Master thesis, 46 pages, 28 figures, 5 tables, 32 references, 5 appendices. In Latvian. The thesis summarises information on ICPMS and IRMS methods for the determination of metallic elements and isotopic ratios in plant samples. In the experimental part, the analysis of conifers collected in different soil types is carried out on both arginine fertilised and unfertilised samples. The results section analyses how the metal content and isotopic ratio of fertilised and unfertilised samples in different forest types change over a period of two years.
Application of ICPMS and IRMS methods in studies of element circulation in pine seedlings treated with arginine-containing product
Keywords: Ķīmija; PRIEDE; ARGINĪNS; ICPMS; IZOTOPU ATTIECĪBU MASSPEKTROMETRIJA; PCA