Izlīgums Kriminālprocesā - Zupa-Laiviņa, Sanita (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba autore Sanita Zupa-Laiviņa izstrādājusi bakalaura darbu- pētījumu par izlīgumu Kriminālprocesā. Pētījuma mērķis- izpētīt izlīguma institūtu Latvijā. Darbā teorētiskajā daļā aplūkota izlīguma vēsture un attīstība kopš Latvijas PSR laikiem, līdz mūsdienām, kā arī salīdzinājumam pētīti ārvalstu normatīvie akti un izlīguma vēsture ārvalstīs. Skaidrots izlīguma jēdziens, izpētīta izlīguma būtība, noskaidrotas izlīgumā iesaistītās personas un ieguvēji no izlīguma īstenošanas. Aprakstīta izlīguma norise, stadijas un apstākļi, kuros izlīgums pieļaujams. Aprakstītas tiesiskās sekas, kas iestājas izlīgumu īstenojot. Darba praktiskajā daļā analizēta tiesu prakse, kā arī apkopota Valsts probācijas dienesta statistika par izlīguma īstenošanu. Bakalaura darba apjoms 32 lpp. Darbs ietver 3 tabulas. Pētījumā izmantoti 26 literatūras avoti.

The author of this diploma paper Sanita Zupa-Laivina has elaborated research about conciliation in Criminal Procedure. The aim of this research is to explore the Institute of Conciliation in Latvia. In the theoretical part of this paper the history and development of conciliation has explored from USSR times of Latvia until nowadays, as well as for comparison laws and regulations, and the history of conciliation has investigated in foreign countries. The idea of conciliation has explained, the essence of conciliation has explored. In this paper there are clarified involved people in conciliation and obtainers from realisation of conciliation. The process of conciliation, stages and conditions are described in which conciliation is permitted. Legal consequences are described that sets in with enforcing conciliation. In the case study jurisprudence is analysed as well as summarized statistics of State Probation Service about realization of conciliation. The Diploma Paper consists of 32 pages, 3 charts. In this research 26 literature sources are used.
Settlement in penal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne