Koordinācijas vingrojumu ietekme sitiena precizitātes pilnveidošanā 14-16 gadu veciem futbolistiem - Jastrebova, Inese (Latvijas Universitāte, 2023)
Latvijas universitātes kvalifikācijas darba tēma – “Koordinācijas vingrojumu ietekme sitiena precizitātes pilnveidošanā 14 – 16 gadu veciem futbolistiem” Kvalifikācijas darba tēma ir aktuāla, uztrenēts vestibulārais aparāts labi ietekmē sportistu veiklību, koordināciju un lēmumu pieņemšanas ātrumu kritiskajās situācijās futbola laukumā. Arī pielaižot kļūdas vai kritiena laikā, trenētākais sportists ar labu koordināciju un vestibulāro aparātu, spēs ātrāk noreaģēt, sagrupēties un celties kājās, lai turpinātu spēli. Lapaspušu skaits – 27 ; Tabulas – 6 ; Attēli – 2 ; Izmantotie avoti / literatūra – 20 . Darba mērķis ir izpētīt, vai vestibulārais aparāts ietekmē futbolista sitiena precizitāti vārtos. Pirms veikt pētījumu tika izstrādāti trīs testi (Pirms testēšanas tests, pēc 1 mēneša trenēšanas tests un gala tests). Kā arī, tika veikts pirms testēšanas tests bez akrobātiskā elementa (kūleņa), lai vēl precīzāk varētu saprast vestibulārā aparāta ietekmi. Atslēgas vārdi – 14 – 16 gadu veci sportisti, futbolistes, kūlenis, vārti, precizitāte, sitiens, vestibulārais aparāts, koordinācija.

The topic of the University of Latvia thesis - "Influence of coordination exercises on improving the accuracy of kicks of football players aged 14 – 16" The topic of the thesis is relevant, the trained vestibular apparatus has a positive effect on an athlete's agility, coordination, and speed of decision – making in critical situations on the football field. Even while making mistakes or during the fall, a more trained athlete with good coordination skills and vestibular apparatus can respond faster, group, and stand up in order to proceed with the game. Number of pages – 27 ; Tables – 6 ; Pictures – 2 ; Used sources / literature – 20 . The aim of the thesis is to investigate whether the vestibular apparatus impacts football shooting accuracy. Before conducting the study, three tests were prapered - (a pre-test, a test after 1 month of training, and a final test). In addition, the pre-test was conducted without the acrobatic element in order to examine the shooting accuracy more precisely.
Influence of coordination exercises on improving the accuracy of kicks of football players aged 14-16
Keywords: Sporta zinātne; 14 - 16 gadu veci sportisti; futbolistes; kūlenis; koordinācija; precizitāte