Lietotnes izstrāde priekš lielo datu atlases un analīzes rīku NoSQL pieprasījumiem - Začests, Leons (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba ietvaros ir apskatīti un izanalizēti eksistējoši, ikvienam lietotājam brīvi pieejami NoSQL datu pārvaldības rīki. Tos savstarpēji salīdzinot, pēc rīku funkcionalitātes iespējas un veiktspējas, pēc iepriekš definētiem vienotiem kritērijiem. Papildus tiek apskatīti un izanalizēti eksistējoši vaicājumu veidošanas rīki priekš SQL/NoSQL datu bāzēm, lai izvirzītu kritērijus kvalitatīvam vaicājumu veidošanas rīkam. Balstoties uz savstarpējās salīdzināšanas rezultātiem, nosakot priekšrocības un trūkumus, tiks izvēlēta NoSQL datu bāze un balstoties uz izvirzītajiem kvalitātes kritērijiem, maģistra darba ietvaros tiks izstrādāta lietotne.

Within the scope of the work, existing and freely available to every user NoSQL data management tools have been examined and analyzed, comparing the functionality and performance of the tools according to previously defined common criteria. In addition, existing query building tools for SQL/NoSQL databases, have been reviewed and analyzed to set the criteria for a quality query building tool. Based on the results of a mutual comparison, determining the advantages and disadvantages of different approaches, an app will be developed for the selected NoSQL database, based on the quality criteria set as part of the master's thesis.
Application development for big data selection and analysis tools for NoSQL requests
Keywords: Datorzinātne; NoSQL; DB; REST API; ELK