Cietušā piekrišana noziedzīgā nodarījuma izdarīšanai - Nikoleišvili, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2008)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt cietušā piekrišanas noziedzīga nodarījuma izdarīšanai jēdzienu, būtību, to ietekmi uz personas, kura izdarījusi nodarījumu ar cietušā piekrišanu , kriminālatbildību, kā arī cietušā piekrišanas tiesisko regulējumu un tiesu praksi. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām un kopsavilkuma. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts cietušā piekrišanas noziedzīga nodarījuma izdarīšanai jēdziens un būtība. Otrajā un trešajā nodaļā cietušā piekrišana noziedzīga nodarījuma izdarīšanai tiek apskatītā attiecīgi kā apstāklis, kas izslēdz kriminālatbildību un kā atbildību ,mīkstinošais apstāklis. Ceturtā nodaļa ir veltīta tiesu praksei attiecīgajā jautājumā. Kopsavilkumā ir sakopti vairāki secinājumi, kā arī autores izteikti priekšlikumi. Bakalaura darbā tiek izmantoti LR, kā arī ārzemju normatīvie akti, doktrīna un tiesu prakse.

The aim of the bachelor paper is to study a legal definition of consent and its nature, as well as a person’s, who has committed a crime with the victim’s consent amenability. The bachelor paper consists of an introduction, four main parts and a general conclusion. Working on the bachelor paper the author has used Latvian Republic and foreign normative acts as well as the law doctrine and judicature. In the general conclusion the author has come to definite inferences, which are evinced in theses and has expressed her proposals and opinion on the topic.
A sufferer`s consent to commit a crime
Keywords: Juridiskā zinātne