Produkta FITESTEN ražošanas paplašināšanas projekts - Kuļikovska, Ina (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Produkta FITESTEN ražošanas paplašināšanas projekts” mērķis ir izstrādāt teorētisko modeli inovatīva, ekoloģiska pārtikas bagātinātāja – produkta FITESTEN ražošanas attīstības nodrošināšanai. Maģistra darbā tiek analizētas ekoloģisko inovatīvo produktu ražošanas un attīstības iespējas Latvijā – izpētīts iedzīvotāju un ekspertu viedoklis par iespējām Latvijai izvirzīties kā inovatīvu, ekoloģisku produktu izgudrotājvalstij un ražotājvalstij, kā arī par produkta FITESTEN novērtējumu un tā attīstības potenciālu. Identificētas produkta FITESTEN ražošanas problēmas un veicot to analīzi izvirzīta risināmā konkrētā problēma – nepietiekama produkta un izejvielu ražošanas jauda. Izmantojot projekta vadības metodes tiek piedāvātas alternatīvas problēmas risināšanai un atbilstoši GMP izstrādāta projekta rokasgrāmata modernas skujkoku zaleņu pārstrādes ražotnes izveidei Latvijā. Maģistra darba apjoms ar pielikumiem ir 181 lappuses un tajā iekļautas 17 tabulas, 19 attēli un pievienoti 36 pielikumi. Izstrādājot diplomdarbu izmantoti 34 literatūras un informācijas avoti. Atslēgas vārdi: projektu vadīšana, ekoloģiski inovatīvi produkti, skujkoku zaleņi, pārstrādes ražotne.

The goal of the Master Thesis "Expansion Project of Production of FITESTEN Product" is to develop the theoretical basis and argue for production of innovative and ecological dietary supplement – FITESTEN product. Production options are analyzed by the public survey and expert assessment of the possibilities to create innovative, ecologically friendly products in Latvia together with the assessment of production potential of the FITESTEN product. Problems and risks are identified and sub-problem – lack of sufficient production capacity and raw materials – defined. Using the project management methods alternative ways of solution of the stated problems are offered and Project Guidelines in accordance with GMP for up-to-date conifer greenary processing industry development in Latvia worked out. MA Thesis consist of 181 pages including 17 tables, 17 figures and 36 attachments. 34 literature and information sources are nominated. Keywords: Project Management, Ecological Innovative Products, Conifer Greenary, Processing Plant.
Product FITESTEN Production Expansion Project
Keywords: Vadībzinātne