SIA “Birojs” finanšu analīze un rezultātu izvērtējuma salīdzinājums - Liepiņa, Zanda (Latvijas Universitāte, 2020)
Katra uzņēmējdarbība ir vērsta uz mērķi gūt pelņu, līdz ar to finansiālās darbības analīze ir aktuāla katrā uzņēmumā. Finanšu rādītaju analīze ļauj precīzi novērtē būtiskākos darbības rādītājus – likviditāti, kapitāla struktūru un rentabilitāti, kas vadībai dod iespēju izvērtēt un uzlabot darbības rezultātus. Diplomdarba mērķis ir pamatojoties un finanšu analīzes teorētisko aspektu raksturojumu, novērtēt SIA “Birojs” finansiālo darbību laika periodā no 2016. – 2019. gadam un izstrādāt priekšlikumus SIA “Birojs” finansiālā stāvokļa uzlabošanai un pilnveidošanai. Autore darbā izpētīja SIA “Birojs” finansiālos rādītājus un konstatēja virkni nepilnību, kas saistītas ar analizējamā uzņēmuma finanšu stāvokli, kā rezultātā izstrādājusi priekšlikumus tā finansiālā stāvokļa uzlabošanai.

Each business is focused achieving a profit, so the analysis of financial performance is relevant in each company. The analysis of financial indicators allows an accurate assessment of key performance indicators – liquidity, capital structure and profitability, enabling managment to assess and improve performance. The aim of the diploma thesis is to evaluate the financial activity of SIA “Birojs” on the basis of the description of the theoretical aspects of financial analysis in the period from 2016 to 2019 and to develop proposals for the improvement of the financial position of SIA “Birojs”. The author researched the financial indicators of SIA “Birojs” and identified a number of shortcomings related to the financial position of the analyzed company, as a result of which she developed proposals for the improvement of its financial position. Key words: financial analysis, financial analysis indicators, assessment, comparison.
SIA “Birojs” financial analysis and comparison of results evaluation
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu analīzes rādītāji; novērtējums; salīdzinājums