Sociālais tīkls - Buntis, Leons (Latvijas Universitāte, 2016)
“Sociālais tīkls” ir pilnvērtīga sistēma, kura ir projektēta uz trīs slāņu arhitektūras modeļa. Tā ir sadalīta trijos līmeņos, datu piekļuves līmenī, biznesa līmenī un pasniegšanas līmenī. Pirmie divi līmeņi atbild par visu sistēmas darbību, un trešais ir domāts tikai lietotāja saskarnei, šajā gadījumā tā ir tīmekļa lietotne. Sistēmas galvenās funkcijas ir pieejamas autorizētiem lietotājiem, un reģistrācija ir pieejama jebkuram interneta lietotājam. Sistēmas nolūks ir sniegt klientam iespēju kontaktēties un sazināties ar citiem lietotājiem. Saziņa notiek gan tiešsaistē ar tērzētavas palīdzību, gan paust savu viedokli veidojot ierakstus, gan rakstot komentārus, gan vērtējot tos. Projekts realizēts pēc spējās izstrādes moduļa. Programmatūras izstrādes procesā ir izmantots ASP.NET MVC5, API, Entity Framework, SendGrid, JQuery, SignalR, KnockoutJS, Selenium programmēšanas valodas C# un JavaScript. Datu bāze tika izveidota pēc “code-first” pieejas un izvietota uz Microsoft Azure Database service, kā arī visa lietotne tika izvietota uz Microsoft Azure App service.

“The Social network” is a complete system, designed by Three-tier architecture model, and divided into three layers, data access layer, business layer and presentation layer. The first two layer are responsible for the entire operation of the system, and the third intended only for the UI, in this case, it is a web application. System main functions are available to authorized users, and registration is available to any internet user. The system intended to provide the client with the opportunity to contact and communicate with other users. Communication takes place both online chat and express their views through the posts and comments and evaluating them. The project implemented after the agile principles. Software development process has been used ASP.NET MVC5, Entity Framework, API, SignalR, SendGrid, JQuery, KnockoutJS, Selenium, programming languages used: C#, JavaScript. The database was set up after the “code-frist” approach and deployed on Microsoft Azure database service, as well as app has been deployed to Microsoft Azure App service.
Social network
Keywords: Datorzinātne; Sociālais tīkls; ASP.NET; C#; JavaScript; SPA