Naudas viltojumu atpazīšanas testu rīka izpēte un pilnveide - Leinerts, Andis (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba ietvaros tika veikta naudas viltojuma testu rīka izpēte un tā pilnveide. Tika izstrādāta tehniskā dokumentācija, kas ietver programmatūras prasību specifikāciju, programmatūras projektējuma aprakstu un nodaļas par konfigurācijas pārvaldību un testu dokumentēšanu. Izstrādātais darbs ir papildinājums jau eksistējošai sistēmai, kurai tika veikta izpēte. Eksistējošā sistēma sastāv no informatīviem materiāliem un testiem par naudas viltojumu atpazīšanu un darbībām, kas jāveic ar viltotu vai bojātu naudu. Darba autors veica eksistējošās sistēmas izpēti, lai iegūtu zināšanas par sistēmas iekšējām darbībām un pieprasījumiem uz izstrādājamās sistēmas daļu. Tika papildināta eksistējošā sistēma ar sistēmas daļu kuru būtu iespējams izmantot testu rezultātu iegūšanai, apkopošanai un pārvaldībai, rezultātu, jautājumu un organizāciju pārvaldībai, to pievienošanai, dzēšanai un rediģēšanai un nodrošināta arī sertifikāta izveide, veiksmīgi izpildītu testu gadījumā.

As part of the qualification work, analysis and enhancement of the counterfeit test tool was carried out. Technical documentation was written, which includes software requirement specification and technical documentation it also includes testing documentation and configuration management. The developed project is an enhancement of an already existing system, that was analysed. The existing system contains informative material and tests about counterfeit recognition and steps to take regarding counterfeits. The work author did an analysis of the existing system to acquire information about the inner workings of the system and requests that are made to the non existent part of the system. The existing part of the system was enhanced with a system part that allows for management of results and test, question and organization management and making of certificates, in case of a successful test finish.
Analysis and Enhancement of the Counterfeit Test Tool
Keywords: Datorzinātne; Testu pārvaldība; Jautājumu pārvaldība; Naudas viltojumu testu sistēmas papildinājums; Testu rezultātu apkopojumi