Privātas pirmsskolas izglītības iestādes izveide uz uzņēmuma SIA "K.L. Project management" bāzes - Laure, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs „Privātās pirmsskolas izveide uz SIA K.L.Project Management bāzes” izstrādāts ar mērķi palielināt pirmsskolas izglītības pieejamību Rīgas pilsētā. Darba pirmajā daļā tiek pētīta pirmsskolas izglītība Latvijā, problēmas tajā, kā arī tuvāk pētīta pirmsskolas izglītības pieejamība tieši Rīgas pilsētā. Pirmajā daļā arī tiek noskaidrots vecāku vērtējums par pirmsskolas izglītības iestādi, kuru apmeklē viņa bērns, kā arī izprasta pirmsskolas izglītības iestāžu pieejamības problēma Rīgā un izvēlēta konkrētā problēma tālākai analīzei. Otrajā daļā tiek izvirzītas alternatīvas konkrētās problēmas risināšanai un izvēlēta finansiāli izdevīgākā, kurai, izmantojot specifiskos projektu vadīšanas instrumentus un metodes, darba trešajā daļā tiek izstrādāta projekta rokasgrāmata. Darbs sastāv no 198 lappusēm, 25 attēliem, 6 tabulām un 29 pielikumiem. Atslēgas vārdi: projektu vadīšana, projekts, pirmsskolas izglītība, pirmsskolas izglītības iestāde

The Master Paper „Establishment of a private pre-school on the basis of SIA K.L.Project Management” has been developed with a purpose to increase availability of pre-school education in Riga city. The first part of the paper studies the pre-school education in Latvia, its problems as well as provides in depth research on the availability of pre-school education in Riga city. The first part also includes the assessment of parents on the pre-school educational institution, which is attended by their children, as well as the availability problem of pre-school educational institutions has been understood for Riga and the particular problem has been chosen for further analysis. The second part provides a proposal of the alternative variants in order to solve the particular problem and financially the most beneficial has been chosen, for which there is a manual of the project developed in the third part, upon using the specific project management instruments and methods.
Founding a Private Pre-school Educational Establishment on basis of "K.L. Project management" Ltd.
Keywords: Vadībzinātne