Pašuzturēšanas videokonferenču sistēma - Ratnieks, Paulis (Latvijas Universitāte, 2025)
Mūsdienās kompānijas vai lietotāju grupas bieži vien izmanto tādas lietotnes kā “Zoom” vai “Microsoft Teams” iekšējai komunikācijai. Tas nozīmē, ka visa datplūsma tiek pārraidīta cauri trešās puses serveriem, kur tiek glabāti arī konferenču ieraksti. Nepietiekamas zināšanas par datu izmantošanas veidiem, to drošību, iespējamiem riskiem, izmantojot minētās trešās puses lietotnes, var veicināt lietotājus pašus uzstādīt un uzturēt iekšēju servisu, kas veic līdzīgu funkcionalitāti bez iepriekš minētajiem drošības riskiem. Kvalifikācijas darba ietvaros tika izstrādāta lietotne, kas ļauj kompānijām vai lietotāju grupām, kurām datu drošība ir augstākā prioritāte, pašām ātri un vienkārši uzstādīt un uzturēt videokonferenču sistēmu.

Companies or groups of users often use apps like “Zoom” or “Microsoft Teams” for internal communication. This means that all traffic flows through third-party servers and conference recordings are stored on third-party servers. Incomplete awareness of how data is used, how secure it is, the risks involved in these third-party applications, may encourage users to install and self-host a service that performs similar functionality without previously mentioned security risks. An application was developed as part of the qualification work that allows companies or groups of users for whom data security is a top priority to quickly and easily set up and self-host a video conferencing system themselves.
Self-hostable video conferencing system
Keywords: Datorzinātne; tīmekļa lietotne; Laravel; Vue; Docker