Integrācijas politika Latvijā: Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādņu 2012.-2018. gadam analīze - Isajenko, Alīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba ”Integrācijas politika Latvijā: Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas pamatnostādņu 2012.-2018.gadam analīze” mērķis ir izvērtēt Latvijas integrācijas politiku un veikt secinājumu par to, uz kuru integrācijas dimensijas pusi ir vērsta Latvijas integrācijas politika un ar kādiem rīcībpolitikas instrumentiem tā tiek īstenota. Autore izvirzīja bakalaura darba hipotēzi: Latvijas integrācijas politika ir vienpusēja, tas ir, uz vienu integrācijas virzienu vērsta un tā tiek panākta ar maigiem rīcībpolitikas instrumentiem. Darba rezultātā tika izpētīta Latvijas integrācijas politika un noteikts, ka Latvijas integrācijas politika ir koncentrēta uz kultūras un sociālas dimensijas integrāciju un tiek realizēta ar maigiem rīcībpolitikas instrumentiem. Bakalaura darba teorētiskajā tika apskatīts integrācijas termina jēdziens, tā dimensijas, integrācijas mērīšanas instrumenti kā arī rīcībpolitikas termins, rīcībpolitikas analīzes pieejas un rīcībpolitikas cikli. Darba empīriskajā darbā tika analizētas Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas pamatnostādnes 2012.-2018.gadam pēc ex-ante un es-post pieejām, kā arī tika identificēts, izmantojot integrācijas dimensiju pazīmes uz kādu integrācijas dimensiju ir vērsta Latvijas integrācijas politika un ar kādiem rīcībpolitikas instrumentiem tā tiek īstenota. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, 17 apakšnodaļām, secinājumiem, izmantotiem informācijas avotiem un pielikumiem. Atslēgvārdi: integrācija, politika, Latvija, minoritātes, rīcībpolitika

The aim of Bachelor’s thesis “Integration policy in Latvia: analysis of Guidelines on national identity, civil society and integration policy (2012-2018)” is to evaluate the integration policy of Latvia and to draw a conclusion on which integration dimension is integration policy of Latvia and with what policy instruments it is being implemented. The hypothesis of bachelor's thesis: Latvia's integration policy is one-sided, that is, directed towards one dimension of integration and is achieved with soft policy instruments. As a result of the work, Latvia's integration policy has been studied and Latvia's integration policy is focused on the integration of the cultural and social dimension and is implemented with soft policy instruments. In the theoretical part of the Bachelor's thesis the concept of integration, its dimensions, integration measuring instruments as well as the policy term, policy analysis approaches and policy cycles were considered. The empirical work of the thesis analyzed the Guidelines on national identity, civil society and integration policy (2012-2018) using ex-ante and ex-post approaches, as well it was identified by using different dimensions of the integration to which dimension integration policy of Latvia is directed and with which policy instruments it is being implemented. The Bachelor's thesis consists of 3 chapters, 17 sub-chapters, conclusions, used information sources and appendices. Keywords: integration, politics, Latvia, minorities, politics
Integration policy in Latvia: analysis of Guidelines on national identity, civil society and integration policy (2012-2018)
Keywords: Politikas zinātne; integrācija; politika; Latvija; minoritātes; rīcībpolitika