Pacientu aprūpe ar streptokoku izraisītu rozes infekciju - Ķimene, Marija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Pacientu aprūpe ar streptokoku izraisītu rozes infekciju”. Darba autore šo tēmu izvēlējās, jo strādā ķirurģiskās aprūpes nodaļā vienā no Rīgas slimnīcām un ikdienā savā darba praksē strādā ar rozes infekcijas pacientiem. Tēmas aktualitāti nosaka liels slimības gadījumu skaits. Darba mērķis ir noskaidrot pacientu aprūpi rozes saslimšanas gadījumā. Lai sasniegtu mērķi, tika izvirzīti sekojoši darba uzdevumi: apkopot un analizēt zinātniskās literatūras avotus par rozes infekcijas pacientu aprūpi, izstrādāt pētījuma instrumentu – intervijas jautājumus, veikt intervēšanu, apkopot iegūtos rezultātus, veikt iegūto datu analīzi, izvirzīt secinājumus. Pētījuma jautājums: Kāda ir pacientu aprūpe rozes saslimšanas gadījumā? Pētījuma instruments: Darbā tika izstrādāti strukturētas intervijas jautājumi māsām, kas piedalās rozes infekcijas pacientu aprūpē. Darbā tika pielietota kvalitatīvā pētniecības metode. Darbs sastāv no 3 nodaļām, 6 apakšnodaļām, secinājumiem, pielikumiem, darba apjoms ir 30 lpp, darbā izmantoti 27 literatūras avoti. Atslēgvārdi: aprūpe, brūces, rozes infekcija.

Bachelor’s thesis is “Care for patients with streptococcal caused erysipelas”. This topic has been choosed by the author as during the work in the surgical care department on one of the Riga hospitals and by caring for patients with erysipelas. The importness of the topic is determined by the large number of erysipelas cases. The aim of the work is to find out the care of the patient with erysipelas. To achieve the goal, the following research tasks were set: to compile and analyze scientific literature sources on patient care with erysipelas disease, to develop a research tool - interview questions, to conduct interviews, to summarize the obtained results, to analyze the obtained data, to draw conclusions. Research question: What is the care of patients with streptococcal caused erysipelas? Research tool: The work developed structured interview questions for nurses participating in the care of patients with erysipelas disease. The qualitative research method was used in the work. The work consists: 3 chapters, 6 subchapters, conclusions, appendices, workload 30 pages, 27 literature sources. Keywords: care, wounds, erysipelas infection.
Care for patients with streptococcal caused erysipelas
Keywords: Medicīna; aprūpe; brūces; rozes; infekcija