Zvērināta tiesu izpildītāja rīcība ar bezmantinieka mantu - Bladžinauska, Sintija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Zvērināta tiesu izpildītāja rīcība ar bezmantinieku mantu”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt zvērināta tiesu izpildītāja rīcību ar bezmantinieku mantu, lielāku uzmanību pievēršot nekustamajam īpašuma. Kā arī aplūkojot kreditoru iespējas pieteikt savas pretenzijas. Tiek piedāvāti priekšlikumi bakalaura darbā minēto problēmu risināšanai. Bakalaura darba tapšanas procesā autore izmantoja zinātnisko literatūru, publikācijas, tiesu praksi, kā arī internetā pieejamos resursus. Bakalaura darba rezultātā autore ir izvērtējusi zvērināta tiesu izpildītāja rīcību bezmantinieku mantas jautājumos. Autore aplūko problemātiku un sniedz iespējamo risinājumu, izvirzot priekšlikumus. Atslēgvārdi: zvērināts tiesu izpildītājs, bezmantinieku manta, kreditoru pretenzijas, nekustamais īpašums.

The name of bachelor’s work is „Bailiff Action by escheat”. Bachelor’s work purpose is research bailiff action by escheat, more attention on immovable property. As well as a possibility of creditors to submit claims. The author in bachelor work offer proposals hove to solve the problems. When write bachelor work author used scientific literature, publications, case law, as well as internet resources. The result of bachelor work author has considering the bailiff action by escheat issues. The author looks at the problems and provides possible solutions, giving proposals. Keywords: Bailiff, escheat, creditors' claims, immovable property.
Bailiff Action by escheat
Keywords: Juridiskā zinātne; zvērināts tiesu izpildītājs; bezmantinieku manta; kreditoru pretenzijas; nekustamais īpašums