Autentiskuma konstruēšana: “Bēniņi” un to reprezentācija. Sociālantropoloģisks skats uz latvijas televīzijas raidījumu “Province” - Adamoviča, Aiga (Latvijas Universitāte, 2015)
Šajā darbā apkopotais etnogrāfiskais materiāls apskata to, kā caur “citādā” veidošanu, zināmu marģinalizāciju, kā arī reprezentatīvu līdzekļu izmantošanu, tiek radīts stāstījums par “autentisku” dzīvi ārpus pilsētas - dzīvi provincē, laukos. Atražojot publiskajā diskursā izmantotās aktualitātes, apstrādājot tās subjektīvā veidā un pieslēdzot žurnālistikas kultūras autoritāti, tiek radīts patērējams kultūras produkts, kas reprezentē raidījuma veidotāju redzējumu par dzīvi ārpus pilsētas.

The ethnographic evidence gathered for the purposes of this paper reflects how a narrative of an “authentic” life outside the city – a life in the province or in the countryside - is developed via creating “the other”, a certain degree of marginalisation as well as the use of representational means. By discussion of the issues reflected in the public discourse as viewed through a subjective lens and the application of the cultural authority of journalism, a cultural consumer product is developed which represents the documentary authors' reflection on life outside the city.
Construction of Authenticity: "Attic" and its Representation. A Socio-anthropological Insight of Latvian TV Documentary "Province"
Keywords: Antropoloģija; autentiskums; patiesības režīms; citādais; marģinalizācija; reprezentācija