Integrētā piekrastes vides pārvaldība: Engures novada piemērs - Vīka, Paula (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Integrēta piekrastes vides pārvaldība: Engures novada piemērs” mērķis ir analizēt Engures novada dabas un sociālekonomisko sektoru mijsakarību piekrastes teritorijas pārvaldībā, un izstrādāt priekšlikumus integrētas piekrastes vides pārvaldības attīstībai Engures pašvaldībā, jo piekrastes kā teritorija ir viens no nozīmīgākajiem cilvēces resursiem. Bakalaura darba noslēgumā sniegti pētījuma secinājumi. Pētījuma rezultātus iespējams izmantot, analizējot arī citu pašvaldību vides pārvaldību un attīstību. Darbā ir 6 nodaļas, kas ietver 82 lapaspuses. Bakalaura darbs satur uzskates materiālus: 6 attēlus un 13 tabulas. Darba izstrādē izmantoti 98 literatūras avoti. Atslēgvārdi: piekraste, vides pārvaldība, dabas vide, sociālekonomiskā vide, sadarbības pārvaldība

The goal of the bachelor’s paper „Integrated coastal environment management: example of Engure municipality” is to analize Engures municipality’s natural and socio-economic sector correlation of coastal areas management and to develop the proposals for the integrated management of the coastal environment for development Engure municipality, because coastal area is one of the most important human resources. As the outcomes of this bachelor paper author gives conclusions and recommendations for ensuring good governance environment in municipalities. The results of research work are useful in other municipalities for development and managenemt planning. Paper consists of 6 chapters, which include 82 pages, 6 pictures and 13 tables. In the process of working out the Master paper 98 literature sources have been used. Keywords: coast, environmental management, natural environment, socioeconomic environment, cooperative management
Integrated management of coastal environment: example of Engure municipality
Keywords: Vides zinātne