Nodokļu sistēmas un nodokļu politikas ietekme uz Latvijas tautsaimniecību 2004.-2012.gadā - Galindoms, Gustavs (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba temats ir Nodokļu sistēmas un nodokļu politikas ietekme uz Latvijas tautsaimniecību 2004. līdz 2012. gadā. Darba mērķis ir, balstoties uz teorētiskām atziņām par nodokļu politikas sistēmas veidošanās pamatprincipiem un nodokļu politikas ietekmi uz ekonomikas attīstību, kā arī izvērtējot izmaiņu nodokļu likumos ietekmi uz tautsaimniecību, valsts konkurētspēju un uzņēmējdarbības vidi, izpētīt nodokļu politikas ietekmi uz tautsaimniecību, kā arī sniegt priekšlikumus nodokļu politikas un sistēmas pilnveidošanai nākotnē. Darba apjoms ir 83 lapas. Darbā ietvertas 6 tabulas, 29 attēli, 2 pielikumi un 2 formulas. Literatūras un avotu sarakstā iekļauti 49 avoti. Atslēgvārdi: nodokļi, nodokļu politika, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, uzņēmumu ienākuma nodoklis, pievienotās vērtības nodoklis, tautsaimniecība, nodokļu slogs.

Bachelor’s grade paper. The impact of the fiscal system and fiscal policy to the Latvian economy in 2004 to 2012. The aim of the paper is, based on theoretical knowledge about the basic principles of formation of a tax system in, as well as assessing the impact of the changes in the fiscal law on the economy, national competitiveness and the business environment, analyze the impact of the fiscal policy to the economy of Latvia and provide conclusions and suggestions for improving the tax policy and tax system in the future. The work consists of 83 pages. There are 6 tables, 29 pictures, 2 annexes and 2 formulas, 49 bibliography sources. Keywords: taxes, tax policy, personal income tax, corporate income tax, value added tax, economy, tax burden.
The impact of the fiscal system and fiscal policy to the Latvian economy in 2004. to 2012.
Keywords: Ekonomika