Covid-19 pandēmijas ietekme uz sporta žurnālistiku Latvijā - Timermanis, Tomass (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Covid-19 pandēmijas ietekme uz sporta žurnālistiku Latvijā” mērķis ir noskaidrot, kādas ir galvenās iezīmes, kuras ir mainījušās sporta žurnālistu ikdienā, salīdzinot ar pirms pandēmijas ēru. Tāpat arī veikt intervijas, lai noskaidrotu vadošo sporta žurnālistu paustos naratīvus un atziņas par jauno sporta žurnālisma konceptu. Visbeidzot, ar kontentanalīzes metodi veikt sporta mediju publikāciju analīzi, lai konstatētu kā ir mainījies publicētais saturs. Darba teorētiskajā daļā ir skaidroti žurnālistikas, sporta žurnālistikas procesi un galvenās Covid-19 izmaiņu iezīmes sporta žurnālistikā. Metodoloģiskajā daļā aplūkotas kvantitatīvās kontentanalīzes, daļēji strukturētās intervijas un naratīva analīzes metodes. Savukārt, pētnieciskajā daļā ietverta sporta žurnālistu naratīvu analīze, izvēlēto mediju publikāciju kontentanalīze, rezultāti un secinājumi.

The aim of the Bachelor thesis “Impact of the Covid-19 pandemic on sports journalism in Latvia” is to find out the main features that have changed the daily life of sports journalists compared to the pre-pandemic era, as well as the narratives of leading sports journalists and the new concept of sports journalism. Finally, carry out an analysis of sports media publications using the content analysis method in order to identify how the published content has changed. The theoretical part explains the processes of journalism, sports journalism, and the main features of Covid-19 changes in sports journalism. The methodological section deals with methods of quantitative content analysis, semi-structured interviews, and narrative analysis. The research part includes the analysis of sports journalists' narratives, content analysis of selected media publications, results and conclusions.
Impact of the Covid-19 pandemic on sports journalism in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; sporta žurnālistika; naratīvs; sports; Covid-19; izmaiņas