Euphrosyne sengrieķu dzīru kontekstā - Jemeļjanova, Kristina (Latvijas Universitāte, 2013)
. Šī maģistra darba tēma ir Eyphrosyne sengrieķu dzīru kontekstā. Pētīšanas laikā tika aplūkoti Homēra Odiseja, atnīka lirika, Ksenofonta Dzīres, Platona Dzīres. Dzīru tekstos tika meklēta leksēma ἐυφροσύνη un tika pētīta gan kontekstuālā nozīmē, gan leksiski-semantiskajā nozīmē. Bija svarīgi tekstos atrast informāciju par to, kas rada prieku sengrieķu dzīrotājam. Darba atslēgvārdi: dzīres, prieks, jautrība, ἐυφροσύνη, dialogs, vīns, Homērs, Platons, Ksenofonts, lirika.

. The topic of this master thesis is Eyphrosyne in the Context of Ancient Greek banquet. Writing this thesis were explored the original texts such as Homer Odyssey, ancient lyrics, Plato Symposium, Xenophanes, Symposium. The word ἐυφροσύνη was found in the texts and was explored by context and semantics. Was important to find in the texts the information about what exactly could bring joy to the Ancient Greek banquet participants. The key words of thesis are: banquet, joy, ἐυφροσύνη, dialogue, wine, Homer, Plato, Xenophanes, ancient lyrics.
Euphrosyne in the Context of Ancient Greek Banquet
Keywords: Filoloģija