VANET prototipa realizācija ar WiFi protokolu palīdzību - Osītis, Jurijs (Latvijas Universitāte, 2016)
VANET tehnoloģija ļauj automobiļiem savā starpā komunicēt un informēt vienam otru par bīstamām situācijām uz ceļa. Veicot ES ceļu satiksmes negadījumu skaitu izpēti ir redzams, kā ir nepieciešama sistēma, kas spēj atbalstīt automobiļa vadītājus ceļā. Maģistra darba pētījuma mērķis ir izpētīt VANET tehnoloģiju, tās aktualitāti un iespējas, un izstrādājot prototipu izdarīt pētījumu, kurā pēc eksperimentu rezultātiem varēs izdarīt secinājumu, vai WiFi protokols spēj realizēt VANET tehnoloģiju nepieciešamā apjomā. Maģistra darbs sadalīts deviņās nodaļās. Darba pirmajā daļā tiek apskatīta un pētīta teorētiskā daļa, bet otrajā daļā tiek izveidots WiFi prototips un veikti eksperimenti. Maģistra darba rezultātā ir izdarīts secinājums, kas parāda, ka pie noteiktiem nosacījumiem, WiFi protokols spēj izpildīt VANET nepieciešamos uzdevumus.

VANET technology allows cars to communicate among themselves and inform each other about dangerous situations on the road. While studying the amount of EU road fatal accidents, it can be seen that a system that can support car drivers on the road is necessary. The research of master thesis aims to study VANET technology, its suitability and capability; as well as to make a prototype in order to do a research based on the results of an experiment to make a conclusion, if WiFi protocol can realize VANET technology in a sufficient volume. Master thesis is divided in nine chapters. In the first part is examined and studied theoretical material, but in its turn in the second part a WiFi prototype is built and experiments are fulfilled. As a result of master thesis is made a conclusion that shows that under certain conditions WiFi protocol can fulfill VANET required tasks.
VANET prototype realization with WiFi protocol
Keywords: Datorzinātne; VANET; WiFi; maršrutētājs; OpenWRT